FOLLOW US: facebook twitter

Το Λύκειο Βασιλακίου ταξίδεψε στην Ισπανία για το πρόγραμμα Erasmus+

Ημερομηνία: 19-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στην Ισπανία ταξίδεψαν πριν από λίγες μέρες εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Βασιλακίου Αρχαίας Ολυμπίας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο, με θέμα «Αγκαλιάζουμε τις μαθησιακές ιδιαιτερότητες».

Οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τη Βαρκελώνη, όπου παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο με θέμα «Children with Special Needs – Learning Knows No Boundaries». Στο πλαίσιο αυτόγνώρισαν τη σχετική ορολογία, ήρθαν σε επαφή με θεωρητικό και πρακτικό υλικό, έμαθαν για την ανάγκη εξατομίκευσης της διδασκαλίας, για την παροχή κινήτρων, για τον ρόλο της γονεϊκής εμπλοκής στη μαθησιακή διαδικασία, για την ανάγκη συναισθηματικής υποστήριξης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους συμμετέχοντες για την ισχύουσα κατάσταση σχετικά με την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν έχασαν βέβαια την ευκαιρία να λειτουργήσουν και ως πρεσβευτές της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες τα αξιοθέατα της περιοχής και καλώντας τους συμμετέχοντες των άλλων χωρών να την επισκεφθούν και να τη μελετήσουν.

Στόχος του προγράμματος που έχει αναλάβει το Γενικό Λύκειο Βασιλακίου, είναι η εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και η εκπόνηση ενός «οδηγού» που θα κωδικοποιεί τις περιπτώσεις και τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος