FOLLOW US: facebook twitter

Τα σενάρια για εκλογές και το…συγνώμη λάθος

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Συγνώμη λάθος» είπε το υπουργείο Εσωτερικών για την σελίδα «ΕΚΛΟΓΕΣ 2021» η οποία ανέβηκε χθες για μερικά λεπτά στην πλατφόρμα «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» και η οποία δημιούργησε όπως ήταν φυσικό πολύ θόρυβο γύρω από την σκοπιμότητα αυτής της κίνησης πυροδοτώντας τα σενάρια για τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου παρά την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να στήσει πρόωρες κάλπες.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ διέψευδε και αυτός τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα ότι όχι μόνο είναι υπαρκτά αλλά έχουν και πολλές πιθανότητες.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής τους προθεσμίας, παρά την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Μάκης Βορίδης και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να συμβεί κάτι που η εξέλιξη των πραγμάτων να είναι χειρότερη από αυτή που έχουμε σήμερα» αφήνοντας στην πραγματικότητα ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες οποιαδήποτε στιγμή το επόμενο διάστημα.

Πολιτικοί παρατηρητές ερμηνεύοντας την δήλωση Βορίδη έλεγαν ότι μια πιο κακή εξέλιξη μπορεί να έρθει σε μια σειρά από παράγοντες που απασχολούν την χώρα την συγκεκριμένη στιγμή.

Κατ’ αρχήν, με δεδομένο  ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα.

Το θέμα αυτό άλλωστε συνδέεται άμεσα με την οικονομία και τον τουρισμό. Εάν δηλαδή η πορεία της πανδημίας δεν πάει καλά το επόμενο διάστημα τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι τουρίστες θα επιλέξουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα Σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή της οικονομίας αφού όπως είναι γνωστό ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

Το άλλο μεγάλο θέμα που μπορεί να φέρει εξελίξεις είναι τα ελληνοτουρκικά καθώς οι γείτονες μας εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την προκλητικής τους στάση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Στόχος τους να βάλουν θέματα προς επίλυση προκειμένου οι Ευρωπαίοι να πιέσουν τις δύο χώρες για προσφυγή στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος