FOLLOW US: facebook twitter

Το… κουτσό έργο στη Νέδα

Ημερομηνία: 19-10-2021 | Συντάκτης:

Γράφει ο Θεόδωρος Κόλλιας, διαχειριστής του yannitsochori.blogspot.com


Σοβαρά, τι είναι τούτο το κράτος!

Καλά λένε: Εντο είναι Μπαλκάνια εν είναι παίξε γέλασε.

Τούτο τον καιρό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προβαίνει σε ένα σοβαρό έργο στη Νέδα. Στα πλαίσια του αντιπλημμυρικού προγράμματος γίνεται εμβάθυνση-διάνοιξη του ποταμού στο πιο κρίσιμο μέρος, στο κατάντη τμήμα, από την γέφυρα της εθνικής οδού μέχρι κάτω στην παλιά γέφυρα, που γκρεμίστηκε στην κατοχή από τους αντάρτες Όπως μας είπαν θα θωρακίσουν (πέτρες, τσιμέντα) και την όχθη. [1]

Ναι την μία όχθη, προς την πλευρά της Ηλείας. Λες και η άλλη ανήκει στην …Αλβανία. Χάθηκε να έρθουν σε μια επαφή οι δυο όμορες Περιφέρειες, Δυτ. Ελλάδος και Πελοποννήσου, που έχουν σύνορο τη Νέδα, ώστε να γίνει σωστή δουλειά, συνολική και από τις δύο πλευρές του ποταμού.

Πρέπει να παρατηρήσουμε, ότι όπως φαίνεται, γίνονται και δυο άλλες ..παρασπονδίες.
– Εξαφανίζονται τα καταπληκτικά, παμπάλαια ρείθρα που είναι στην κοίτη του ποταμού, περίπου κάτω από τη γέφυρα του δρόμου. Θα είναι και πολύ μ……ς με περικεφαλαία εν τέλει εάν το διαπράξουν.
– Το άλλο, δεν ξέρω για πιο λόγο, αλλά μικραίνουν το μήκος της σιδηροδρομικής γέφυρας σκεπάζοντας το ένα τόξο….
Δεν ξέρω τι να υποθέσω….
Ότι και να κάνουμε είμαστε…σκερβελέδες του κερατά μισές δουλειές, μπασταρδεμένες!

Πρώτα λοιπόν πήραμε τηλέφωνο την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας και ορίστε τι μας απάντησε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Έργων, κ. Γαννακέας:

“Προβλέπαμε να επέμβουμε και εμείς στη Νέδα και μάλιστα σε πολλά μέτρα,
αλλά δώσαμε προτεραιότητα στα καμένα, οπότε το έργο στη Νέδα το αναβάλαμε για του χρόνου.
Μάλιστα μας ανέφερε ότι θα αντιγράψουν την παρέμβαση στην Ηλειακή πλευρά.
Βέβαια να το δούμε και να μη το πιστέψουμε, γιατί είπαμε ..”εντο είναι Μπαλκάνια¨ και κάθε αναβολή συνήθως γίνεται ματαίωση, πάει στις καλένδες…
Τέλος πάντων, οψόμεθα…..

Στη δική μας δε Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος μας απάντησαν τα εξής:

“Δεν ήρθαμε σε επαφή, γιατί δεν είναι δυνατόν να συν πέσουν, οι χρηματοδοτήσεις και οι εργολαβίες,
οπότε προβαίνουμε σε μια διευθέτηση των υδάτων[2]και σε μια ασφάλιση των περιουσιών στην δική μας πλευρά.
Τουλάχιστον μας είπαν την αλήθεια, όχι ότι περιμέναμε κάτι άλλο. Η συνεννόηση, η συνεργασία και η σύμπραξη είναι ξένες έννοιες. Αυτό μας έλειπε, τι σύνορα θα ήταν….

[Τα σχετικά βίντεο είναι στην ιστοσελίδα https://yannitsochori.blogspot.com/]

[1] Μπουλντόζα στο ποτάμι είχε να μπει από την εποχή που ήταν νομάρχης Μεσσηνίας ο Μπουζαίος Δημήτρης Δράκος. Τώρα πλέον οι όχθες έχουν κατακλυσθεί από αγριοκάλαμα, εκεί που πριν ήταν κατάφυτες από πλατάνια, ιτιές μοσχοβολούσες και λεύκες, όπου κελαηδούσαν αηδόνια και καναρίνια. Το ποτάμι ήταν ένας ζωντανός οικότοπος, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εκατέρωθεν δε της σιδηροδρομικής γέφυρας υπήρχε δασύλλιο από πανύψηλες λεύκες. Τα έφαγε η μαρμάγκα από την πλεονεξία των νεοελλήνων. Ας αφήσουμε την άγνοια τους με τον ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ του ονόματος που επικρατούσε. πριν κάμποσα χρόνια. Ο Νέδας κι ο ..Νέδας και μάλιστα και στις ίδιες ταμπέλες του ποταμού.
[2] Υπόψη τα νερά των ποταμών, πάνε μια από δω και μια από εκεί, ποτέ δεν πάνε ευθεία. Πρόνοια της φύσης! Τι διευθετήσεις των υδάτων επιχειρούν, κανείς δεν γνωρίζει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος