FOLLOW US: facebook twitter

Το κουτί του φαρμακείου…

Ημερομηνία: 07-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Είμαστε έτοιμοι για ταξίδι! Κάναμε το σέρβις, τσεκάραμε λάστιχα, τις αποσκευές τις φορτώσαμε σωστά. Ομως… τα πήραμε όλα;

Παρόλο που όλα τα οχήματα πρέπει να διαθέτουν αυτό το μικρό αλλά… θαυματουργό κουτί με τα απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες, οι περισσότεροι το αμελούμε και -ακόμη χειρότερα- το θυμόμαστε κατόπιν εορτής. Ωστόσο, η τοποθέτηση του φαρμακείου στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου πρέπει να είναι μια από τις πρώτες κινήσεις κάθε ευσυνείδητου οδηγού ή/και των συνεπιβατών του.

Τι πρέπει να προσέξετε

Εν αρχή ην το κουτί… Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή του κουτιού, καθώς θα πρέπει να ανθίσταται στην υγρασία αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, ζητούμενο είναι ένα κουτί με στεγανότητα, το οποίο δεν θα εκτίθεται άμεσα στον ήλιο, ούτε θα παραμένει πολλές ώρες στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Καλό θα είναι να έχει χωρίσματα ή θήκες ώστε να τακτοποιούνται εύκολα τα υλικά, αλλά και να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τι διαθέτει και αν χρειάζεται ανανέωση.

Λάβετε υπόψη σας πως όταν θα έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε οι συνθήκες δεν θα είναι ιδανικές.
Τέλος, μην παραλείπετε να βάζετε στο φαρμακείο και τις οδηγίες χρήσης των φαρμάκων – ιδίως εάν πρόκειται για χάπια ή άλλα σκευάσματα που χορηγούνται από το στόμα.

Οι προδιαγραφές του κουτιού:

1. Να είναι σχεδόν απόλυτα στεγανό (τύπου τάπερ) για να μην επηρεάζεται από την υγρασία της θάλασσας και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

2. Να έχει αρκετές θήκες ώστε να είναι τακτοποιημένα όμορφα και εργονομικά τα υλικά.

3. Να μην είναι ογκώδες ώστε να χωρά.

Το περιεχόμενο του φαρμακείου

-Επιδεσμικό υλικό: τραυμαπλάστ για μικρές πληγές, αποστειρωμένες γάζες για μεγαλύτερες πληγές, ελαστικός επίδεσμος για διαστρέμματα, αιμοστατικός επίδεσμος για πληγές που αιμορραγούν, αυτοκόλλητη ταινία και βαμβάκι.

-Ιωδιούχο αντισηπτικό και οξυζενέ για τον καθαρισμό των πληγών.

-Παυσίπονα για κάθε πόνο, δηλαδή για τον πυρετό, τον πονοκέφαλο, τον πονόλαιμο, τους πόνους περιόδου. Επιλέξτε απλά παυσίπονα όπως π.χ. παρακεταμόλη.

-Αντιφλεγμονώδης αλοιφή για διαστρέμματα και μυικούς σπασμούς.

-Αντισταμινική ή κορτιζονούχα αλοιφή για τα τσιμπήματα.

-Αντισηπτικό κολλύριο για τα μάτια.

-Δραμαμίνη για τη ναυτία.

-Εντομοαπωθητικά.

-Ψαλίδι, τσιμπιδάκι, ηλεκτρονικό θερμόμετρο, γάντια μιας χρήσης.

Εν κατακλείδι, το φαρμακείο πρέπει να μεταφέρεται εύκολα, να φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό και να είναι φτιαγμένο από υλικό που προστατεύει το περιεχόμενο από την υγρασία, το νερό και τον ήλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος