FOLLOW US: facebook twitter

Το κόστος «καίει» τα αποθέματα του Συνδέσμου Ερυμάνθου

Ημερομηνία: 16-06-2022 | Συντάκτης:

-Γνωμοδότηση για την απευθείας χρηματοδότηση από τους δήμους και την Περιφέρεια ζήτησε ο πρόεδρος Ν. Κοτσώνης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ισχυρή πίεση ασκεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους στον ΔΙαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ύδρευσης Ερυμάνθου, αφού οι λογαριασμοί είναι πολύ υψηλότεροι σε σχέση με πέρυσι και εξανεμίζουν τα που πληρώνουν ο δύο ΔΕΥΑ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και τα χρήματα που έλαβε ο Σύνδεσμος από την επιστροφή του ΦΠΑ. 

Σε μια προσπάθεια τόνωσης της ρευστότητας Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου αποφάσισε να ζητήσει γνωμοδότηση δικηγόρου για τη νομιμότητα της δυνατότητας χρηματοδότησης του Συνδέσμου απευθείας από τον δήμο Πύργου.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος Νίκος Κοτσώνης, με βάση την υπ’ αριθμ. 137/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη το ενημερωτικό σημείωμα της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε την παράταση του πάγιου τέλους για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας του διυλιστηρίου του Ερυμάνθου για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι 30 Μαΐου 2020.

«Σήμερα, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει σχετικά με την λειτουργία του διαβαθμιδικού συνδέσμου. Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης προέκυψε νέα απόφαση με αριθμ. 114/2020 στην οποία αποφασίστηκε η τροποποίηση της εισήγησης της ΔΕΥΑΠ με την παράταση του χρόνου της επιβολής του μηνιαίου πάγιου τέλους των 3€ ανά ιδιοκτησία για ακόμα ένα έτος ήτοι μέχρι και το Μάιο του έτους 2021 και από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι και τον Μάιο 2022 μηνιαίο πάγιο τέλος 1,5€. Μετά από 1ης Ιουνίου 2022 το τέλος θα καταργηθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η γνωμοδότηση δικηγόρου για την χρηματοδότηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας & Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ηλείας από τον Ερύμανθο ποταμό να λάβει χρηματοδότηση απευθείας από τον Δήμο Πύργου, τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια,  ελλείψει ταμειακών αποθεμάτων», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος