FOLLOW US: facebook twitter

Το «κόσμημα» του Πύργου ξαναλάμπει

Ημερομηνία: 23-03-2022 | Συντάκτης:

Σε πλήρη εξέλιξη η ανακατασκευή του κτιρίου του ΟΣΕ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής αξίας του κτιρίου του σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου είναι ο στόχος των εργασιών που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της αποβάθρας και πλέον οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί στη σκεπή και σε μέρος των εσωτερικών χώρων.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του κτιρίου, στην πρόσοψη, στους τοίχους και στα δάπεδα, συντήρηση της στέγης, ελαιοχρωματισμούς, αποξήλωση των παλαιών και σιδερένιων κουφωμάτων και αντικατάστασή τους καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου με φυτεύσεις έτσι ώστε να δένει αρμονικά με τη νέα μορφή του.

Ο προϋπολογισμός του είναι 489.618 ευρώ και ο διαγωνισμός έγινε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ. Το έργο χρηματοδοτείται από την Π.Δ.Ε. Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμιση Σιδηροδρομικής Γραμμής Σταθμών στη διαδρομή Κατακόλου – Πύργου – Ολυμπίας /Σταθμός Πύργου».

Το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ήταν εδώ και πολλά χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένο και πλέον αναμένεται να αποκτήσει εκ νέου την αίγλη του και να συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Ηλείος αναπλ. διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι πρόκειται για έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Ερν. Τσίλλερ που κατασκευάστηκε το 1890 και το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1985 ως έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία. Αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψουν προβλήματα με τις εργασίες, η ανάπλαση μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του 2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος