FOLLOW US: facebook twitter

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου πήγε… δημαρχείο!: Βραβεύτηκαν οι εθελοντές καθηγητές

Ημερομηνία: 20-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου μαζί με τους εθελοντές καθηγητές του, πήγε χθες… δημαρχείο, όπου σε μια σεμνή τελετή ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος τους απένειμε συμβολικά τιμητικούς επαίνους για την προσφορά τους σε παιδιά αδύναμων οικογενειών. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πόλης σε αυτήν την κοινωνική δομή αλληλεγγύης που συνεχίζει το ταξίδι της για 8η συνεχή χρονιά, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Πύργου δεν είναι μόνο … δημοπρατήριο ασφάλτου, αλλά ένας λαϊκός θεσμός που προασπίζεται τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

«Οι πρωτοπορίες είναι που αλλάζουν την κοινωνία και την πάνε μακριά- επισήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος- το έργο που παράγουν οδηγεί σε μια φωτεινή πόλη που τραβάει τα νέα παιδιά που διψούν για γνώση». Ανέφερε ακόμα ότι στον Πύργο, στο δείκτη της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας είμαστε πρώτοι και υπογράμμισε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια δομή απαραίτητη για την λειτουργία της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Χρήστος Αθανάσουλας, τόνισε ότι σε αυτήν την αίθουσα βρίσκονται εκπαιδευτικοί από τρεις γενιές, συνταξιούχοι, εν ενεργεία υπηρετούντες και αδιόριστοι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και η προσφορά τους είναι συγκινητική. Ανέφερε ακόμα ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή και ειδικά σε αυτήν που ζούμε τώρα και ευχαρίστησε  τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο για την στήριξή του που την έχει εκφράσει ουσιαστικά και πρακτικά. Τέλος ευχαρίστησε ξεχωριστά τον συνταξιούχο Λυκειάρχη κ. Σωτηρόπουλο που είναι πάντα κοντά τους από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει ως τώρα να προσφέρει και όλους τους εθελοντές καθηγητές.

Η μικρή σεμνή τελετή έκλεισε με τις βραβεύσεις εθελοντών καθηγητών με πρώτο τον κ. Σωτηρόπουλο από τον δήμαρχο Πύργου όπου ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι «ο μαθητής βραβεύει τον καθηγητή του», καθότι τον είχε καθηγητή όταν και ο ίδιος πήγαινε σχολείο. Φυσικά βράβευσε και τον Χρήστο Αθανάσουλα που ηγείται με πείσμα και επιμονή παρά τις δυσκολίες, της προσπάθειας για την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος