FOLLOW US: facebook twitter

Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ: Το ΚΚΕ παρακολουθεί με ευθύνη την εξέλιξη της επιδημίας από το “νέο κορονοϊό”

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Απαιτείται, με ευθύνη της κυβέρνησης, να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου.

Μόνο αγανάκτηση, προκαλούν οι δηλώσεις της κυβέρνησης και των επιτελείων της, ότι τα νοσοκομεία που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς, έχουν “επάρκεια σε προσωπικό και υλικά” και ότι “όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα”. Όταν ξέρει πολύ καλά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και υλικά.

Στάση ευθύνης δεν είναι να αποσιωπηθούν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και στη δημόσια υγεία, που άλλωστε ο λαός τα συναντά στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία στο νομό, που λειτουργούν με το 50% περίπου του προσωπικού, με βάση τα υπάρχοντα οργανογράμματα που και αυτά είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες. Οι παθολογικές κλινικές που «σηκώνουν» το μεγαλύτερο βάρος λόγω και της εποχικής γρίπης, στο νοσοκομείο του Πύργου έχει ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εφημερίες βγαίνουν με εντέλλεσθε και φέρνοντας γιατρούς από τα Κέντα Υγείας και το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Στην Αμαλιάδα μετά και τα τελευταία γεγονότα έχει ανασταλεί η λειτουργία της και το προσωπικό της έχει  μπει σε καραντίνα. Στην ανύπαρκτη έως υποτυπώδη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείαςλείπουν παντελώς βασικές ειδικότητες γιατρών και άλλων υγειονομικών, σε δημόσια νοσοκομεία τα “τρέχοντα” ραντεβού για ιατρική εξέταση είναι πολύμηνα, με δεκάδες κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Καταλαβαίνει κανείς τις συνθήκες που μπορεί να δημιουργηθούν στην περίπτωση της ακόμα μεγαλύτερης εξάπλωσης του “νέου κορονοϊού”, σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα και με σύντομες διαδικασίες:

1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.

2. Να στελεχωθεί και να ανοίξει ο τρίτος όροφος στο Νομαρχιακό νοσοκομείο στον Πύργο με δυνατότητα 40 κλινών, η νέα πτέρυγα στην Αμαλιάδα που την έχουν εγκαινιάσει και οι δυο προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να έχει μπει σε λειτουργία.

3. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

4. Άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος», στην Πάτρα που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό και να διαθέτει όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Μπορεί να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του ιού.

5. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.

6. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.) να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Να παταχτεί η αισχροκέρδεια, να καλυφτούν οι ελλείψεις.

7. Να εξασφαλιστεί η ιατρική παρακολούθηση, η επαρκής υγιεινή και διατροφή σε προνοιακά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και τις σχολές, στις στρατιωτικές μονάδες, στις προσφυγικές δομές.

8. Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας, στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας. Άμεση και επίσημη ενημέρωση όλου του προσωπικού, όλων των κλάδων των μονάδων υγείας.

9. Να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς.

β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.

10. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών και της Επιθεώρησης Εργασίας για αύξηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες προσλήψεις και ουσιαστική ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του νομού.

Με ευθύνη της εργοδοσίας

-Να διατεθούν τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης σε όλους τους εργαζόμενους (μάσκες, γάντια μιας χρήσεως, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ). Άμεση προτεραιότητα το προσωπικό όλων των κλάδων που απασχολείται στην καθαριότητα, καθώς και οι επιχειρήσεις, των οποίων οι εργαζόμενοι έχουν άμεση επαφή με το κοινό (Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, Σουπερμάρκετ, Εμπορικά, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, κτλ).

-Αποσυμφόρηση γραφείων και χώρων στα οποία στοιβάζονται οι εργαζόμενοι. Ειδικά στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και διάφορων Δημόσιων Υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ