FOLLOW US: facebook twitter

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στον Πύργο σταθερά δίπλα στους ωφελούμενους

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στον Πύργο παραμένει σταθερά δίπλα στους ωφελούμενους του και τις οικογένειές τους την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, έχοντας λάβει στις μονάδες του όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της υγείας των εξυπηρετούμενων και των εργαζομένων του.

Τα μέτρα αυτά, αφορούν την αποφυγή του συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών ατομικής υγιεινής και υγιεινής των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με όσα ορίζουν η επιστημονική κοινότητα και η Πολιτεία.

Την συγκεκριμένη περίοδο οι συνεδρίες πραγματοποιούνται δια ζώσης ή τηλεφωνικά, όπου υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των ωφελούμενων των προγραμμάτων. Η  ανταπόκριση στα αιτήματα υποστήριξης είναι άμεση.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στο Πύργο, προσαρμοζόμενο στις δυσχερείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία συνεχίζει με ευελιξία το έργο του παραμένοντας στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν προβλήματα χρήσης ουσιών ή εξαρτητικές συμπεριφορές, δίνοντας έμφαση στις αξίες της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας που διέπουν τη θεραπευτική του φιλοσοφία και είναι κρίσιμες αυτό το διάστημα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε αποτελεί δοκιμασία για όλους μας, αλλά πλήττει περισσότερο τους πιο ευάλωτους. Οι άνθρωποι που μας προσεγγίζουν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι, σωματικά, ψυχικά και  κοινωνικά, εξαιτίας των προβλημάτων με τις παράνομες ουσίες, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.

Η αύξηση του φόβου, του άγχους και της μοναξιάς οδήγησαν αρκετό κόσμο στην υπερκατανάλωση νόμιμων και παράνομων ουσιών. Η πανδημία έχει φέρει εγκλεισμό, ανατροπές στον εργασιακό χώρο και ανασφάλεια στην εργασία, συνθήκες που δημιουργούν πρόσφορο έδαφος και οδηγούν στην ανάπτυξη εξαρτήσεων.

Με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας συνεχίζει να προσφέρει τις  υπηρεσίες του το  Πρόγραμμα  Κοινωνικής Ένταξης, παρέχοντας υποστήριξη και εκπαίδευση, ώστε οι ωφελούμενοι μας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας τους και να ενταχθούν λειτουργικά. Συγκεκριμένα προσφέρονται υπηρεσίες: νομικής συμβουλευτικής για κάθε είδους δικαστικών εκκρεμοτήτων – ποινικής και διοικητικής φύσεως, επαγγελματικής συμβουλευτικής, δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης καθώς και εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων.

Οι νέες υπηρεσίες που έχει δημιουργήσει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στον Πύργο υλοποιούνται στα Πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και είναι ενταγμένες στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2621037411, 2621035735.

Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: polidinamo-pyrgos@kethea-kyttaro.gr &

rehab-pyrgos@kethea-kyttaro.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος