FOLLOW US: facebook twitter

Το κερασάκι στην τούρτα

Ημερομηνία: 28-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προ ημερών ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσαν εν χορδαίς και οργάνοις ότι η ένωση των εφοπλιστών αποφάσισε να διαθέσει 6 εκατομμύρια για να επισκευαστούν οι τουαλέτες και να αγοραστούν κλινοσκεπάσματα για τα δημόσια νοσοκομεία. Το ακούσαμε στις ειδήσεις, μάθαμε ότι υπάρχει χρονοδιάγραμμα εξαμήνου και γενικά δημιουργήθηκε η εικόνα ότι το ΕΣΥ μεταμορφώνεται.

Συμβαίνει συχνά στον χώρο της Υγείας να χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες οι αγορές ιατρικών μηχανημάτων, ο εκσυγχρονισμός κλινικών και νοσοκομείων κ.λπ. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κράτος καταφεύγει στους εφοπλιστές γιατί δηλώνει αδυναμία να επισκευάσει τα καζανάκια και να αγοράσει μαξιλαροθήκες.

Έξι εκατομμύρια είναι φραγκοδίφραγκα, ακόμα και για μια χώρα με τα οικονομικά της Ελλάδος. Άλλωστε, δεν πάνε τρεις εβδομάδες απ όταν ο πρωθυπουργός έδωσε με χαρακτηριστική άνεση 4 εκατομμύρια για την ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης.

Η υπόθεση με τις τουαλέτες και τα κλινοσκεπάσματα όταν δεν υπάρχουν φάρμακα και ακυρώνονται χειρουργεία είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος