FOLLOW US: facebook twitter

Το Κατάκολο φέτος θα πρωταγωνιστήσει… – Τι δηλώνει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, Γ. Κουμπενάς

Ημερομηνία: 22-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Οικονομία
-Εκκρεμούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η σύγκληση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας για την επανέναρξη
-Στις 15 Μαΐου αναμένεται η πρώτη άφιξη στο λιμάνι, εφόσον διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες

Σε κατάσταση αναμονής είναι το λιμάνι του Κατακόλου για τη φετινή περίοδο της κρουαζιέρας, αφού όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πότε θα εκδοθούν τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, προχωρούν τον σχεδιασμό τους αλλά με επιφυλάξεις, καθώς το κλίμα αβεβαιότητας εξακολουθεί να υπάρχει. Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε επίσημα το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, ωστόσο δεν κατέστησε σαφές πότε θα ανοίξουν τα λιμάνια για να υποδέχονται κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα ανανεωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα από τον αρμόδιο φορέα EU Healthy Gateways, ενώ δεν έχει συγκληθεί ακόμα από το υπουργείο Ναυτιλίας η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας για να διαμορφωθεί ο «οδικός χάρτης» της φετινής τουριστικής περιόδου.

Για το Κατάκολο, ο ισχύων προγραμματισμός, εφόσον διευθετηθούν οι προαναφερθείσες εκκρεμότητες, προβλέπει την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στις 15 Μαΐου, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα και μαζικές αφίξεις μέσα στον μήνα. Αυτό πιθανότατα θα γίνει από τις αρχές Ιουνίου, όπως μετέφεραν στην Πρωινή στελέχη της κρουαζιέρας, καλώς εχόντων των πραγμάτων και κορονοϊού επιτρέποντος.

Με νέο δ.σ. η ΕΕΚΦΝ- Πρόεδρος ο κ. Γ,. Κουμπενας - The Dock Rat

Ο πλοίαρχος Γιώργος Κουμπενάς, επικεφαλής της CelestyalCruises και νέος πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, τόνισε με δηλώσεις του στην Πρωινή ότι καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα και πως το Κατάκολο αναμένεται να έχει περίοπτη θέση στη φετινή τουριστική περίοδο.

«Θεωρούμε ότι τα πρώτα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τη φετινή χρονιά. Η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει με προσεκτικά βήματα πιθανότατα στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου και ελπίζω ότι τους επόμενους μήνες σταδιακά θα ανακάμψει και θα έχουμε μαζικές προσεγγίσεις. Όσον αφορά το Κατάκολο, πιστεύω ότι είναι ένα λιμάνι που θα πρωταγωνιστήσει φέτος, διότι ήδη καταγράφεται ισχυρό ενδιαφέρον και θα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή τραγική χρονιά. Από όσο έχω ενημερωθεί, φέτος θα ξεκινήσουν κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, οι οποίες περιλαμβάνουν και το Κατάκολο, ενώ και από τον Πειραιά θα έχουμε δρομολόγια προς τα δυτικά», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος