FOLLOW US: facebook twitter

«Πλαστικός ωκεανός» με οικολογικά μηνύματα: Το Καλλιτεχνείο ετοιμάζεται με δικό του άρμα για το Καρναβάλι Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 12-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Το Καλλιτεχνείο θα πάρει μέρος για δεύτερη φορά στην καρναβαλική Παρέλαση του Δήμου Ήλιδας με άρμα κατασκευασμένο από τα παιδιά του Γυμνασίου.

Η συμμετοχή έχει καθαρά οικολογική συνείδηση και χτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου.. Πλαστικός ωκεανός είναι το όνομα του γκρουπ και το άρμα του μια τεράστια φάλαινα που πνίγεται από τα πλαστικά…

“Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κλείσουμε τα μάτια μας σε όσα συμβαίνουν γύρω μας”, δήλωσε η υπεύθυνη του γκρουπ ,εικαστικός Αλίκη Τσιφτσοπούλου. “Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πάρουμε μέρος σε μια παρέλαση χωρίς να έχουμε κάτι να πούμε, ένα μήνυμα για να περάσουμε..

Η φετινή λοιπόν συμμετοχή μας στην Καρναβαλική Παρέλαση της Αμαλιάδας φέρει οικολογική συνείδηση και καλεί ΣΟΣ.

Το σχήμα μας ονομάζεται Πλαστικός ωκεανός και αναφέρεται στη μεγάλη καταστροφή των θαλασσών από τα πολλά πλαστικά που καταναλώνουμε όλοι εμείς οι ασυνείδητοι περαστικοί αυτού του πλανήτη.. Τα παιδιά φωνάζουν .Τα παιδιά προειδοποιούν .Τα ψάρια έχουν βγει στη στεριά και ζητούν βοήθεια ..

Το άρμα είναι φτιαγμένο από χαρτόκουτα , κόλλα και παλιές εφημερίδες. Το έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου τα παιδιά του Γυμνασίου. οπότε συγχωρήστε τις τυχόν ατέλειες μας.. Το κάθε μικρούλη νήπιο ανέλαβε να ετοιμάσει την στολή του με τα χεράκια του. Όλες μας οι στολές είναι φτιαγμένες από χαρτί και χαρτόνι και μόνο με βιοδιασπώμενα υλικά.. Δεν αγοράσαμε πλαστικά, ούτε σακούλες, αλλά χρησιμοποιήσαμε μόνο ότι θα πήγαινε για ανακύκλωση.. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που αγκάλιασαν την ιδέα και την υλοποιούν με ζήλο..»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος