FOLLOW US: facebook twitter

Το καλεντάρι των εκλογών…

Ημερομηνία: 05-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

Συνεχίζουν ακάθεκτοι, έγκριτοι εκλογολόγοι, πολιτικοί και τηλεοπτικοί αστέρες των πρωινάδικων, να κάνουν προβλέψεις για τον χρόνο των εθνικών  εκλογών. Αν και έχουν διαψευσθεί ουκ ολίγες φορές, δεν λένε να σταματήσουν αυτό το άχαρο παιγνίδι που τελικώς κάθε φορά τους εκθέτει.  Τους έχει γίνει έμμονη ιδέα και, όπως όλες οι έμμονες ιδέες, έτσι κι αυτή τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά ψυχαναγκασμού. Κλασική περίπτωση σύγχυσης ανάμεσα στην αχαλίνωτη επιθυμία και την πεισματάρικη και ανυπακοη πραγματικότητα.

Αλήθεια… εσείς δεν έχετε κουραστεί να ακούτε κάθε τρεις και λίγο για πρόωρες εκλογές; Εγώ πάντως -παρότι η δουλειά του δημοσιογράφου είναι εκλογολάγνα- σας λέω ότι βαρέθηκα! Άσε που αισθάνομαι και λίγο θύμα, για να µην πω καμιά άλλη βαριά κουβέντα.

Βρε αδελφέ … όταν ήμασταν μπροστά στις κάλπες δεν µας είπατε ότι η ψήφος µας έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια ή μήπως όχι; Καλά, δεν λέμε ότι κάνετε και ό,τι λέτε, αλλά αυτό το ρημάδι το Σύνταγμα µια φορά δεν πρέπει να το τηρήσετε; Αµα γουστάρετε εκλογές κάθε τόσο, πείτε το. Αλλά πείτε το καθαρά να κάνουμε κι εμείς το πρόγραµµά µας. Μέχρι όμως να το αποφασίσετε, αφήστε να ολοκληρωθεί και καμία θητεία για να έχουμε κι εμείς πλήρη εικόνα και να ξέρουμε πριν πάμε στη κάλπη τι ψάρια έχουν  πιάσει οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Οι εκλογές δεν είναι παιγνίδι. Ο τόπος και οι πολίτες δεν μπορούν να βρίσκονται σε διαρκή εκλογική ομηρεία. Ακόμα κι αν κάποιος αντιλαμβάνεται τη συνεχή επίκληση των πρόωρων εκλογών ως «τεχνικό» πολιτικό τερτίπι, θα συμφωνήσει ταυτόχρονα ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι µε τον ίδιο τρόπο συνεπείς για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών.

Κάθε άλλη προσέγγιση δείχνει στοιχεία ασέβειας στο Σύνταγμα και αδιαφορίας για την υπέρτατη βούληση των πολιτών. Αλώστε το να ζητάς κάθε τρεις και λίγο  πρόωρες εκλογές από μια κυβέρνηση που δεν θέλει να τις κάνει δεν είναι πρόταση, είναι απλώς  βαβούρα.  Κοινώς σε δουλειά να βρισκόμαστε…

Το δύσκολο για µια κυβέρνηση δεν είναι να δραπετεύσει ή να λύσει τα προβλήματά της προσφεύγοντας στις κάλπες, αλλά να ολοκληρώσει την θητεία της, για να κριθεί στο σύνολο της πολιτικής της διαδρομής. Το ίδιο δύσκολο είναι και για την αντιπολίτευση, που δεν πρέπει να αντιλαμβάνεται τις εκλογές ως ρεσάλτο για την κατάκτηση της εξουσίας. Δεν λέω η επιδίωξη είναι κατανοητή και το σύνδρομο στέρησης είναι πάντα κακός σύμβουλος. Κρατήστε όμως βρε αδελφέ έστω τα προσχήματα.

Εγώ πάντως ξέρω ότι το καλεντάρι µου δείχνει εκλογές τον Οκτώβριο. Μήπως ο Κυριάκος και η Φώφη  να συντόνιζαν και το δικό τους ;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος