FOLLOW US: facebook twitter

Το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας ανακηρύχτηκε σχολείο eTwinning 2020 – 2021

Ημερομηνία: 04-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Κρατώντας την τιμητική πλακέτα

 

Το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας επιβραβεύτηκε με τον τίτλο σχολείο eTwinning  2020 – 2021.Χάρη στα έργα και την ενεργό συμμετοχή του στην εκπαιδευτική κοινότητα μάθησης eTwinning, ο ερχομός του τίτλου από τις Βρυξέλες συνοδευόμενος με την αντίστοιχη τιμητική πλακέτα, σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό στην μαθητική κοινότητα της Ανδρίτσαινας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής δύο έργα στα οποία συμμετείχε:

Ø  Eratosthenes:Στο πολυβραβευμένο αυτό πρόγραμμα, οι μαθητές από όλες τις ηπείρους συνεργάζονται και συνεργάζονται για να αναπαραγάγουν ένα από τα 10 πιο όμορφα πειράματα της επιστήμης όλων των εποχών: τη μέτρηση της περιφέρειας της Γης από τον Ερατοσθένη. Από το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας συμμετέχει ο διευθυντής του σχολείου κ. Ζαφειρόπουλος Χρήστος.

Οι μαθητές μετρούν την περιφέρεια της Γης

Ø  Read(y); Ένα πολυτομεακό / διαθεματικό πρόγραμμα στο οποίο συνεπλάκησαν μαθητές σε πολλές δραστηριότητες που τους παρακίνησαν να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου, να διαβάσουν τη λογοτεχνία, να εκφράσουν τη δική τους ερμηνεία του βιβλίου που διαβάζουν και να δημιουργούν συζητήσεις με συνομηλίκους με βάση τις αναγνώσεις τους.Με λίγα λόγια, μια κοινή λέσχη «έτοιμη για ανάγνωση» μεταξύ όλων των σχολείων, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος μας δεν ήταν η ικανότητα ανάγνωσης αλλά η χαρά της ανάγνωσης μεταξύ των μαθητών και η χαρά να μιλάμε για αυτό που έχουν διαβάσει με φίλους.Συμμετείχαν22εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο. Από το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας συμμετείχε ο διευθυντής του σχολείου κ. Ζαφειρόπουλος Χρήστος και οι εκπαιδευτικοί κ. Σικινιώτη Βασιλική και κ. Καρβελά Γεωργία.Το έργο απέκτησε ετικέτα ποιότητας.

Οι πολλαπλές τηλεδιασκέψεις των προγραμμάτων συνετέλεσαν στην εξοικείωση όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα κατά το κλείσιμο όλων των σχολείων την άνοιξη λόγω του covid 19, όλοι οι μαθητές του σχολείου μας να συμμετέχουν άμεσα στην ασύγχρονη αλλά και στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.    


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος