FOLLOW US: facebook twitter

«Το Φύλο σε πρώτο πλάνο»: 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακών Ταινιών από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και την Γ.Γ Ισότητας

Ημερομηνία: 15-02-2019 | Συντάκτης:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό  Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών με τίτλο:

«Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο»

Θέμα του Διαγωνισμού είναι η παραγωγή ψηφιακών ταινιών σχετικά με την ανάγκη εξάλειψης των κάθε είδους έμφυλων στερεότυπων, διακρίσεων και ανισοτήτων λόγω φύλου, σεξουαλικής επιλογής και ταυτότητας φύλου και τον σεβασμό εν γένει της ανθρώπινης ύπαρξης ανεξάρτητα και πέρα από τις διαχωριστικές ταξινομικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων και το φύλο.

Ταυτόχρονα, μέσα από τη διαδικασία του Διαγωνισμού, το ζητούμενο είναι οι μαθητές και μαθήτριες να οδηγηθούν για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία –από την ιδέα και το σενάριο μέχρι το μοντάζ και την τελική επεξεργασία. Τα παιδιά γίνονται δημιουργοί, αποκτούν αισθητική παιδεία, αναπτύσσουν κριτική ικανότητα, εκπαιδεύονται στη χρήση των νέων τεχνολογιών και τον χειρισμό των ψηφιακών μέσων επεξεργασίας της κινούμενης εικόνας.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠΠΕΘ. Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Το Φεστιβάλ και η Γ.Γ Ισότητας, καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, να καταθέσουν το δημιουργικό τους έργο στις ακόλουθες κατηγορίες: α) Μυθοπλασία, β) Ντοκιμαντέρ, γ) Κινούμενο σχέδιο.

Μετά από την κατάθεση των ταινιών θα πραγματοποιηθεί τριήμερη συνάντηση των Κινηματογραφικών Ομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθούν όλες οι ταινίες και θα γίνει απονομή των βραβείων και των διακρίσεων.

Προθεσμία υποβολής ταινιών: 15 Απριλίου 2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος