FOLLOW US: facebook twitter

Το fb της οργής για την Πατρών-Πύργου!

Ημερομηνία: 15-01-2020 | Συντάκτης:
Ο άδικος θάνατος των δύο εκπαιδευτικών πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία που απαιτεί εδώ και τώρα να γίνει ο δρόμος για να μπει ένα τέλος στην εκατόμβη των νεκρών

«Να ξεκινάμε από τα σπίτια μας για δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε», «φοβερό! Και ο δρόμος φονιάς θα γίνει λένε… ίσως το 2027! Πόσοι ακόμα νεκροί περιμένοντας;», «Πόσα ακόμη θύματα σε αυτή την καρμανιόλα;;;; Όχι άλλα!!! 22 χρόνια περνάω αυτόν τον δρόμο. Έχω δει πολλά. Έλεος πια. Πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε. 99 χιλιόμετρα και δεν μπορούν να αποφασίσουν για να τα φτιάξουν;;;; Ποιοί;;; Γιατί;;», « Να πάνε φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι», «Μακάρι να είναι τα τελευταία θύματα ενός διαχρονικά ανάλγητου κράτους που σκοτώνει τους πολίτες του», «Να συνεχιστεί το έργο, όχι άλλη καθυστέρηση, όχι άλλο αίμα»!

Ο άδικος θάνατος των δύο εκπαιδευτικών που ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του δρόμου- φονιά της Πατρών- Πύργου, πυροδότησε την οργή των Ηλείων που με τα σχόλιά του στο facebook, ξέσπασαν για την κατάντια του δρόμου και κυρίως την κατάντια της κυβέρνησης και την ανεπάρκεια του υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή που παίζει καθημερινά την ζωή χιλιάδων ανθρώπων στα ζάρια, μέχρι να… αποφασίσει λέει για την τύχη του!  Εκατοντάδες σχόλια, θυμός, πολλά γιατί, αντιπαράθεση, ένας σύγχρονος τρόπος διαλόγου, ελεύθερος, απαλλαγμένος από ταμπού, ωμός, αυθόρμητος. Μεταξύ των χρηστών του fb και αρκετοί επώνυμοι και θεσμικοί που εκφράζουν τη θέση τους αλλά και τις προθέσεις τους. Βεβαίως, όλη αυτή η «αντίσταση» στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να περιοριστεί στο διαδίκτυο αλλά να απλωθεί στο δρόμο, γιατί τότε μόνο μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Οργή λαού,  φωνή θεού, είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλει στην πράξη η κοινωνία, για να σταματήσει η εκατόμβη των νεκρών.

Το αδικοχαμένο αίμα των δύο Πατρινών εκπαιδευτικών που δίδασκαν στο ΓΕΛ Λεχαινών, είναι εκείνο που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει  και αν και τούτη τη στιγμή με την οργή που υπάρχει σε Ηλείους και Αχαιούς, δεν μετουσιωθεί σε  αγώνα, θα είμαστε για μια ακόμα φορά, άξιοι της τύχης μας.

Ενδεικτικά  παρουσιάζουμε μερικά από τα εκατοντάδες οργισμένα σχόλια που αναρτήθηκαν χθες στο fb, γιατί η κοινωνία μίλησε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος