FOLLOW US: facebook twitter

Το ΕΣΥ υπήρξε μία εμβληματική μεταρρύθμιση, σήμερα γερασμένο και κουρασμένο κατεδαφίζεται!

Ημερομηνία: 05-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Του Σπύρου Λαμπρινού

Το ΕΣΥ υπήρξε μία εμβληματική μεταρρύθμιση. Το θεσμοθέτησε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και αυτό αναγνωρίζεται. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας γνώρισε ημέρες αίγλης και έγινε αναγκαίο και αγαπητό. Σ’ αυτό συνέβαλε και η πληθώρα του ιατρικού προσωπικού , που το στελέχωσε, η πλειονότητα των οποίων ήταν ανιδιοτελείς [ Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας είχαμε ευτυχώς πολλούς τέτοιους]

  Σήμερα με λιγότερη αίγλη , συκοφαντημένο , απογυμνωμένο, γερασμένο και κουρασμένο κατεδαφίζεται. Ασφαλώς σαυτό φταίει η ιδεολογία της ΝΔ και το πως αντιμετωπίζει τον λαό και το δημόσιο. Ομως ας μη γελιόμαστε, βρήκε και κάπως έτοιμα τα πράγματα. Οταν είχε κατατεθεί , τότε το νομοσχέδιο περί ΕΣΥ ημουν νοσοκομειακός ειδικευόμενος γιατρός. Είχαμε κάνει 37- 38 ημέρες απεργίας που σταμάτησε με παρέμβαση Φλωράκη[ δεν ήθελε την απομάκρυνση Γεννηματά]  

Οι λόγοι των απεργιακών κινητοποιήσεων ήσαν συγκεκριμένοι. Το νομοσχέδιο είχε πολλά κενά που δεν προοιώνιζαν καλές εξελίξεις. Δεν συνοδευόταν από το δίδυμο αδελφάκι του την  ΠΦΥ.  δεν περιελάμβανε την ψυχιατρική περίθαλψη, άφηνε μέσα τους ‘ φακελλάκηδες. δημιουργούσε κρατικούς γιατρούς πολλών ταχυτήτων, αφήνοντας τους στρατιωτικούς και στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ο Γεννηματάς φαινόταν ότι κατανοούσε τα προβλήματα και είχε διάθεση να τα λύσει. Διόρθωσε μερικά αλλά απομακρύνθηκε . Οι επίγονοί του λίγα έκαναν προς διόρθωση, περισσότερο μεγάλωσαν  τα δομικά προβλήματα.  Οι με διπλά ιδιωτικά ιατρεία  αυγάτισαν με την προσθήκη πανεπιστημιακών και ΙΚΑτξήδων, οι φακελλάκηδες έμειναν ανενόχλητοι και μόλυναν και άλλους. οι καλοί λιγόστεψαν , γέρασαν, κουράστηκαν να το παίζουν κορόιδα, η ΠΦΥ  έμεινε στα σκαριά, ταλαιπωρώντας και κουράζοντας τα Νοσοκομεία        Αυτά τα εκμεταλλεύθηκε η δεξιά προπαγάνδα, τα μεγέθηνε  με την υποχρηματοδότηση και φτάσαμε σήμερα ο Πλεύρης τα λέει τα ‘ διάφορα’ του χωρίς να κοκκινίζει.                                                     

ΥΓ: Χρειάζεται και λίγη αυτοκριτική, γιατί με τα σημερινά , φαίνεται ότι  οι απεργοί νοσοκομειακοί της  10ετίας του 80  είχαν δίκιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος