FOLLOW US: facebook twitter

Το επιβατικό κοινό ζητά τη δημιουργία στάσεων ΚΤΕΛ σε Θολό & Ν. Φιγαλεία

Ημερομηνία: 09-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τη δημιουργία 2 στάσεων για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηλείας και όχι μόνο, ζητούν εδώ και μήνες κάτοικοι και μαθητές της Νέας Φιγαλείας κυρίως στη διασταύρωση Θολού με Νέα Φιγαλεία και εντός της Νέας Φιγαλείας όπου οι επιβάτες και μαθητές αναμένουν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Όσο αφορά τη στάση που υπάρχει στο Θολό προς Νέα Φιγαλεία η κατάσταση είναι τραγική δηλώνουν κάτοικοι αφού η βρωμιά τα σκουπίδια και η δυσοσμία κατακλύζουν το χώρο, μη επιτρέποντας να αναμένουν σε αυτή οι επιβάτες.

Στη Νέα Φιγαλεία δεν υπάρχει εδώ και χρόνια στάση με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να αναμένει τα λεωφορεία σε διπλανές καφετέριες και καταστήματα.

Και στις 2 περιπτώσεις το επιβατικό κοινό κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξάμηνου περιμένει στη βροχή και το κρύο μέχρι να επιβιβαστεί στα λεωφορεία κάτι που δημιουργεί και σοβαρά θέματα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Πριν από ένα χρόνο εκδόθηκε πρόσκληση προς τους δήμους ύψους 16εκ ευρώ για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση αν το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο.

Οι πολίτες ζητούν συνεργασία από το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, τη Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καθώς και το ΚΤΕΛ Ηλείας ώστε να βρεθεί από κοινού μια λύση και να  χρηματοδοτηθεί η κατασκευή στάσεων για τις ανάγκες του επιβατικού κοινού όπως γίνεται και σε άλλους νομούς και δήμους της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος