FOLLOW US: facebook twitter

Το ενδιαφέρον στην Ηλεία στρέφεται στον τουρισμό και την μεταποίηση

Ημερομηνία: 10-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία
Σε εξέλιξη τα προγράμματα leader για ιδιωτικά έργα – 2 Σεπτεμβρίου λήγει η προκήρυξη της ΑΝΟΛ για τον νομό

Ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα τοπικά προγράμματα Leader σε όλη την Ελλάδα, τόσο στον αγροδιατροφικό τομέα, με έμφαση στη μεταποίηση, όσο και στον τουρισμό. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι Αναπτυξιακές που είτε έχουν δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων, είτε προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. 

Παράλληλα, οργανώνονται δράσεις ενημέρωσης, για να λυθούν απορίες που σχετίζονται με θέματα επιλεξιμότητας υποδράσεων, την περιοχή εφαρμογής, τις επιλέξιμες δαπάνες, όπως και τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης στήριξης.

Την πρώτη πρόσκληση και στους τρεις νομούς έχουν δημοσιεύσει οι Αναπτυξιακές Δυτικής Ελλάδας και, σύμφωνα με τα όσα επισήμαναν στην «ΥΧ» οι υπεύθυνοι του προγράμματος, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, που αν αυτό αποτυπωθεί και εμπράκτως στους φακέλους που θα κατατεθούν, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για επενδυτική «έκρηξη».  Η ΑΝΟΛ – Αναπτυξιακή Ηλείας- Ολυμπίας- έχει ήδη προκηρύξει την  η 1η Προκήρυξη για ιδιωτικά εργα του LEADER με τελευταία προθεσμία 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Μάλιστα η ζήτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί επιχειρήσεις μεταποίησης και βιοτεχνικές-βιομηχανικές επενδύσεις, τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και δράσεις συνεργασίας επιχειρήσεων (clusters), είναι μεγάλο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνει ο τομέας του τουρισμού και η μεταποίηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος