FOLLOW US: facebook twitter

Το εν Κερκύρα Υπερφυές θαύμα του Αγ. Σπυρίδωνος, εορτάστηκε στον Πύργο

Ημερομηνία: 12-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
«Ερρηξε παίδας στρατιάς αλλοφύλων, Πόλιν τ’ έσωσε Κερκύρας ο Προστάτης».

Ευρισκόμενοι και φέτος μέσα στην δίνη του Κορονοϊού, αυτού του αδιόρατου μικροοργανισμού, που έχει συντρίψει ολόκληρο τον πλανήτη αφού χώρες τεράστιες, ισχυρές, μπροστά σε αυτή την πανδημία υποτάσσονται ατάκτως, και ενώ οι φονικές πυρκαγιές που οφείλονται σε ανθρωπογενείς παράγοντες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο για τον άνθρωπο και την φύση, εορτάστηκε με την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την δημόσια υγεία, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου τελώντας Ιερά Αγρυπνία, το υπερφυέστατο θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος, κατά το οποίο απάλλαξε την Κέρκυρα από την πολιορκία των Αγαρηνών κατά το έτος 1716.
Τριακόσια πέντε χρόνια πέρασαν από εκείνο το ευλογημένο και σωτήριο ξημέρωμα της 11ης Αυγούστου του 1716, κατά το οποίο χάρις την υπερφυή και θαυματουργική επέμβαση του προστάτου της Κέρκυρας του εν Αγίοις Πατρός Ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος έληξε η τρίμηνη Οθωμανική πολιορκία της νήσου, διασώζοντας τόσο την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, όσο και την εν γένει Πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας, η οποία από τότε μέχρι και σήμερα χαίρεται την ελευθερία της. Το θαύμα αυτό έγινε αιτία για να δοξασθεί για μία ακόμη φορά από τους κατοίκους του νησιού των Φαιάκων το όνομα του Τριαδικού Θεού!
Την κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία που αποτελεί την θυσία του ύπνου προς την χάρη του Θεού και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αρχαίας παράδοσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, με κύριο στόχο την κατάνυξη που οδηγεί την ψυχή του ανθρώπου πιο κοντά στον Θεόν, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, τέλεσε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Χαρδαβέλας Ιερατικός Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. π. Αυγερινό Τσουκαλά, καθώς επίσης και τον οικείο Εφημέριο π. Νικολάο Κατσηδήμα.
Ο Άγιος Σπυρίδων είναι ο Πρεσβευτής μας, στον θρόνο του Κυρίου, μεταφέροντας τα προς σωτηρίαν αιτήματά μας ως ο άνθρωπος του Θεού που δεν εγκαταλείπει τον λαό του, ενώ καθημερινά θαυματουργεί σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που με ταπείνωση, εμπιστεύονται ολοκληρωτικά την ζωή τους, στον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, στην μοναδική ελπίδα που έχουμε πλέον όλοι μας. Ο Άγιος Σπυρίδων αποτελεί πλέον τον θεματοφύλακα της Πίστεως και της Παραδόσεως της Κέρκυρας, εκδιώκοντας τους αλλόδοξους Αγαρηνούς, που στο όνομα της θρησκείας τους, οι ορδές τους κατέσφαζαν τους λαούς, οι οποίοι αρνούνταν να αλλαξοπιστήσουν. Παράλληλα διαφύλαξε και συνεχίζει να διαφυλάσσει την ορθή πίστη, γι’ αυτό και αναφέρεται ως το «Καύχημα της Ορθοδοξίας».
«Των Θαυμάτων πέλαγος γεγονώς, πάσης τρικυμίας εν Θαλάσση τε και εν Γη, μέγιστε Σπυρίδων, διάσωζε ευχαίς Σου, τους επικαλουμένους μέγα σον όνομα».
(Εκ του Ιερού Ναού).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος