FOLLOW US: facebook twitter

Δώρα Ζέμπερη: To DNA στα αποτσίγαρα και τους τάφους «έδωσε» τον δολοφόνο

Ημερομηνία: 07-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

-Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που έχει καταγωγή από τη Βάρδα

-58χρονος τοξικομανής την κατακρεούργησε μέσα στο Νεκροταφείο για να την ληστέψει

Σκληρό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη – που έχει καταγωγή από την Ηλεία- καθώς βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια 58χρονου τοξικομανή που συνελήφθη σήμερα.

Ο 58χρονος σεσημασμένος τοξικομανής που κατακρεούργησε την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη μέσα στο Β. Νεκροταφεία της Αθήνας για μια τσάντα και ένα κινητό ,είχε αφήσει το DNA του παντού: πάνω στην άτυχη κοπέλα, στα αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο χώρο, στους τάφους που ακούμπησε.

Με αυτό το στοιχείο οι αστυνομικοί «έδεσαν» τα άλλα ευρήματα και εξιχνίασαν την άγρια δολοφονία της νεαρής εφοριακού που συγκλόνισε την κοινωνία και προκάλεσε μια σειρά από  σενάρια για τον δράστη και τα κίνητρά του. Η ληστεία μετά φόνου ήταν ένα από τα βασικά σενάρια που εξέταζε εξαρχής η αστυνομία.

Ο δράστης επιτέθηκε στην 32χρονη Δώρα Ζέμπερη ενώ  βρισκόταν στον τάφο του παιδικού της φίλου και προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενά της. Η κοπέλα φέρεται να προσπάθησε να τον  αποτρέψει,αντιστάθηκε και τότε εκείνος της κατάφερε 14 χτυπήματα με τον σουγιά του.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο δολοφόνος,πήγε στη συνέχεια σε κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου και εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης 15 λεπτά μετά το φόνο  για να το πουλήσει σε κλεπταποδόχο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το πρόσωπο  που καταγράφηκε στην κάμερα του καταστήματος στην οδό Μενάνδρυ στην Ομόνοια  ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει στο υλικό από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Ο δράστης έφτασε με μηχανή στην Ομόνοια μετά από τον φόνο της κοπέλας και έτσι δικαιολογείται και το 15λεπτο μέσα στο οποίο σταμάτησε να εκπέμπει στίγμα το κινητό της κοπέλας.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε αργά το απόγευμα της Τρίτης στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του  58χρονου για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Συγκεκριμένα για

– ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

– ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα

-παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Ο 58χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί

To χρονικό της δολοφονίας 

Η άτυχη  Δώρα Ζέμπερη είχε πάει το απόγευμα της  18ης Οκτωβρίου στο νεκροταφείο στον τάφο παιδικού της φίλου που είχε σκοτωθεί σε εργατικό δυστύχημα. Η κοπέλα είχε δεχθεί 14 χτυπήματα μαχαιριού στην πλάτη το στήθος και τον θώρακα και αιμόφυρτη είχε διανύσει μια απόσταση 80 μέτρων πριν σωριαστεί και την εντοπίσει, λίγο πριν ξεψυχήσει, ο ιερέας του κοιμητηρίου.

H κοπέλα έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια, ακόμη και στο πρόσωπο όπου ο ιατροδικαστής είχε παρατηρήσει δυο αμυχές που έδιναν την εντύπωση ότι σχημάτιζαν το αρχικό γράμμα Γ.  Το στοιχείο αυτό ήταν επίσης αφορμή για μια σειρά εικασίες καθώς το όνομα του νεκρού φίλου της ήταν Γιάννης.

Πηγή: thetoc


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος