FOLLOW US: facebook twitter

Το Δημόσιο νεκρώνει μήπως και επιζήσει… – 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο Πέμπτη 26/11

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:

Ημέρα κινητοποιήσεων η αυριανή, με όλους τους κλάδους -από τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς ως τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή τους έχουν ήδη ανακοινώσει σύλλογοι εργαζομένων απ’ ολη την Ηλεία με τα βασικά αιτήματα να περιλαμβάνουν την ενίσχυση του ΕΣΥ, την προστασία των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας, την ενίσχυση και αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων που πλήττονται από διάφορες διατάξεις που ψηφίζονται εν μέσω κορονοϊού και απαγόρευσης συγκεντρώσεων.

Ψήφισμα από τους Δασκάλους Νηπιαγωγούς Λεχαινών

Σε ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Λεχαινών, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της, αφού το «σχέδιο» του Υπουργείου Παιδείας για τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» φανερώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική στήριξης των μαθητών μιας και  χιλιάδες μαθητές δεν έχουν τα τεχνολογικά μέσα για να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Οι ταξικές ανισότητες  στην εκπαίδευση διευρύνονται.

Την ίδια στιγμή και ενώ η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στη ψήφιση του πτωχευτικού νόμου, με τον οποίο αρπάζουν σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε, δε φτάνει ο νόμος που αποτρέπει τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Νομοθετούν την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, το σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ. προγραμματίζονται για το μέλλον. Το χτύπημα στην απεργία και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας» (πάνω από 40%), επιχειρούν να καταργήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς, δε θα δεχτούμε οι μαθητές μας να ζήσουν χειρότερα από εμάς, να επιστρέψουμε σε συνθήκες δουλείας «100 χρόνια πίσω».

Με τα μέτρα τους στοχεύουν  το μέλλον. Στοχεύουν κυρίως τη νέα γενιά, τους σημερινούς μαθητές μας. Στοχεύουν στην «προσαρμογή του σχολείου στις νέες προκλήσεις της αγοράς» στη βάση των εργοδοτικών συμφερόντων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος