FOLLOW US: facebook twitter

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και η Camera Zizanio ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Ημερομηνία: 06-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν οι προβολές στην Ταινιοθήκη-Απονομές βραβείων στην Αθήνα σε δύο σχολεία που δεν μπόρεσαν να έρθουν στον Πύργου

Μπορεί η έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους και της Camera zizanio  να βρίσκεται στον Πύργο, ωστόσο με τα ενημερωτικά σεμινάρια, τις δράσεις και τις προβολές  του, ταξιδεύει σε πολλά μέρη της Ελλάδας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έτσι, το διήμερο προβολών στην Αθήνα σε συνεργασία του Φεστιβάλ και της Camera Zizanio με την Ταινιοθήκη, με τις βραβευμένες ταινίες των δυο διοργανώσεων ολοκληρώθηκε την Κυριακή με το κλείσιμο των «εκκρεμοτήτων» της 19ης Camera Zizanio.

Μετά το τέλος της προβολής στην αίθουσα Β της Ταινιοθήκης της Ελλάδας έγινε η απονομή των δύο βραβείων που κέρδισε το 7ο Λύκειο Νέας Σμύρνης με την ταινία του «Group Therapy»

Κι αυτά ήταν 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο» και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Γ της 19ης Camera Zizanio.

Η απονομή έγινε στην Αθήνα καθώς οι δημιουργοί της ταινίας δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στον Πύργο και στην τελετή απονομών το Δεκέμβριο του 2019.

Το πλούσιο πρόγραμμα προβολών του διημέρου και στις δυο αίθουσες της Ταινιοθήκης άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους εκατοντάδες θεατές που είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τις καλύτερες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, παπούτσια, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στην Κρήτη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ταξιδεύει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κρήτη δίνοντας την ευκαιρία στο κρητικό κοινό να παρακολουθήσει βραβευμένες ταινίες του φετινού 22ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και μια επιλογή από τις ταινίες της 19ης Camera Zizanio.

Το πρόγραμμα άνοιξε χθες με την εκδήλωση Παιδική & Νεανική Κινηματογραφική Δημιουργία για το Προσφυγικό όπου προβλήθηκε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ταινιών που συμμετείχε στην 19η Camera Zizanio αναφορικά με το προσφυγικό φαινόμενο. Μεταξύ αυτών έγινε η προβολή δύο ταινιών  σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 1ο Γυμνάσιο Γαζίου) και θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία συντελεστών.

Στη συνέχεια το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Προβολή Βραβευμένων Ταινιών της 22ης διοργάνωσης που έγινε στον Πύργο . Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή όπου το Φεστιβάλ θα ανοίξει τα φτερά του για άλλες… πολιτείες!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος