FOLLOW US: facebook twitter

Το Χρυσό μετάλλιο της Ι.Π Μεσολογγίου στην Ηλεία αρχαιολόγο Ολυμπία Βικάτου

Ημερομηνία: 02-06-2022 | Συντάκτης:

Ανακηρύσσεται επίτιμη δημότης για την προσφορά και το έργο της ως Έφορος Αρχαιοτήτων


Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου να ανακηρύξει Επίτιμη Δημότη της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου την Ηλεία Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Ολυμπία Βικάτου, και να τις απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ως επίκεντρο την προσφορά της Ολυμπίας Βικάτου στην ανάδειξη και προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής, με επιστέγασμα τη δημιουργία του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι, που λειτουργεί εδώ και και μερικούς μήνες.

Η Ηλεία Δρ. Ολυμπία Βικάτου μια δεκαετία προΐσταται της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Genova Ιταλίας (Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης), του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Σχολής Ξεναγών Αθηνών, είναι κάτοχος πτυχίου Ιταλικής Φιλολογίας και διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τακτικό μέλος του ΚΑΣ, τακτικό μέλος των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, και μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, έχει την ευθύνη συντονισμού και υλοποίησης ένδεκα έργων ΕΣΠΑ στο Νομό.

Γεννημένη στην Αρχ. Ολυμπία, η Ολυμπία Βικάτου υπηρέτησε με πάθος την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας (πρώην Ζ’ ΕΠΚΑ) με εξαιρετικά σημαντικό έργο στο νομό και έφυγε από τη θέση της αναπληρώτριας προϊσταμένης για την Αιτωλοακαρνανία. Από το 2010 ανέλαβε Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με έδρα το Μεσολόγγι και από τα τέλη Οκτωβρίου 2014 Προϊσταμένη της ενιαίας πλέον Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος παρουσιάζοντας ως τώρα ένα σπουδαίο έργο.


Πηγή: agrinioculture.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος