FOLLOW US: facebook twitter

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: Το τρίποντο

Ημερομηνία: 04-11-2022 | Συντάκτης:

Κατά φαντασίαν φτωχοί, μισθολογικά ψευδοπιεσμένοι, παθολογικά καχύποπτοι και αθεράπευτα αχάριστοι, αποδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το οικονομικό πείραμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση:

– Το «καλάθι του νοικοκυριού» στηρίζει τους πολίτες (σε εμάς, φαίνονται τιμές… λιγότερο αυξημένες σε σχέση με την έκρηξη τιμών στα υπόλοιπα προϊόντα).

– Η «επιδότηση καυσίμων» δίνει ανάσα στους οδηγούς (για εμάς, εξασφαλίζει μόλις ένα γεμάτο ντεπόζιτο για να κινηθεί κάποιος επί σειρά μηνών)!

– Η «επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος» ανακουφίζει την ελληνική οικογένεια (τίποτα περισσότερο από μεταφορά χρημάτων της φορολόγησης των πολιτών στις εταιρείες παραγωγής και διάθεσης ενέργειας προκειμένου να καλυφθεί μικρό μέρος των δραματικά αυξημένων λογαριασμών).

– Η «ενίσχυση μισθών» κρατάει όρθιους τους εργαζόμενους (λίγα χρήματα και αργά, ενώ το κύμα ανατιμήσεων έχει συρρικνώσει το εισόδημα των εργαζομένων).

– Η «αύξηση συντάξεων», είναι η πρώτη μετά από 12 χρόνια για την ουσιαστική στήριξη των απομάχων της εργασίας (με τραγική καθυστέρηση θα χορηγηθούν αυξήσεις- ψίχουλα ή απλώς θα γίνουν λογιστικοί συμψηφισμοί με την προσωπική διαφορά).

Για κάθε έναν από εμάς που διαμαρτύρεται, θα εκδίδεται εξιτήριο με την ένδειξη: «Αχάριστος».

Γιατί η πραγματικότητα δεν είναι όπως τη ζούμε, αλλά όπως την παρουσιάζουν οι αρμόδιοι. Όπως θα ήθελαν να είναι.

Τελικά μιλώντας… αυστηρά επιστημονικά, το αποτέλεσμα του ψυχιατρικού, πολιτικού και οικονομικού πειράματος στο οποίο συμμετέχουμε, συνοψίζεται στην φράση του ηλικιωμένου κύριου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε έξω από σούπερ μάρκετ, από ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού, πως βρήκε τις τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού, απάντησε με δύο λέξεις: «Αρ@$ια καπαμά»….

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη δήλωση έγινε αμέσως viral και ο ηλικιωμένος κύριος έβαλε… τρίποντο από τα αποδυτήρια στο “καλάθι του νοικοκυριού”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος