FOLLOW US: facebook twitter

Το «Χόρταις 2008» του Κτήματος Μερκούρη με περγαμηνές για το 2022!

Ημερομηνία: 28-12-2021 | Συντάκτης:

Ξεχώρισε στη λίστα των TOP 50 επιλεγμένων κρασιών για το 2002 από την ομάδα του Wine Trails


Επιμέλεια Ελένη Παπαδοπούλου


Η ομάδα του γνωστού στους οινόφιλους οινικού περιοδικού Wine Trails είναι πάλι εδώ, για έκτη συνεχή χρονιά, συνεπής στο ραντεβού με τον κόσμο του κρασιού, ώστε να παρουσιάσει, όπως κάθε χρόνο, μια συλλογή από 50 μοναδικά ελληνικά κρασιά στην ετήσια έκδοση της “The Top 50 2021”.

Τα κρασιά που έλαμψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και διαθέτουν όλα τα εφόδια για να είναι απολαυστικά τουλάχιστον για όλη τη νέα χρονιά που είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε σε λίγες μέρες. Στην φημισμένη λοιπόν λίστα των 50 TOP ετικετών κρασιών με περγαμηνές για το 2022 που δημιουργούν ακλόνητες συνθήκες για ένα φωτεινό οινικό 2022, φιγουράρει το εμφιαλωμένο κρασί Χόρταις 2008 του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι που συναγωνίζεται εμφιαλωμένους οίνους των μεγαλύτερων Οινοποιείων της χώρας. Και πέρυσι βεβαίως το Κτήμα Μερκούρη είχε ξανά μια θέση σε αυτήν την λίστα με ένα άλλο κρασί του, το Daphne Nera 2017, Μαυροδάφνη 100%, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εμφιαλωμένοι οίνοι του Κτήματος, αποτελούν πλέον σταθερή αξία στον οινικό χώρο.

Όπως αναφέρει η ομάδα του Wine Trails για τον τρόπο που επέλεξαν στην παρούσα έκδοση την 50άδα των πιο εκλεκτών κρασιών «Υπήρξαν δείγματα που έπρεπε να δοκιμαστούν ξανά και ξανά. Οι δοκιμές αυτές έγιναν τόσο με κάποιες ετικέτες κατ’ αποκλειστικότητα όσο και συνδυαστικά συγκριτικά. Το δεύτερο στοιχείο είναι το νήμα. Υπήρξαν δεκαπέντε περιπτώσεις κρασιών, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται στις φετινές επιλογές που συνθέτουν το Top50 και τελικά έμειναν εκτός στο φινίρισμα των λεπτομερειών. Για ένα λάκτισμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κάποιο μέλος της ομάδας, για μια ανάσα όπως συμπλήρωσε ένα άλλο.»

Χόρταις 2008- Οίνος Γλυκύς- Κτήμα Μερκούρη

«Το Κτήµα Μερκούρη είναι µια οικογενειακή επιχείρηση µε ιστορία που ξεκινάει το 1864 στην παραγωγή κρασιού, ελαιόλαδου και σταφίδας. Ένας λόγος που έκανε το Κτήµα γνωστό είναι και η αγάπη προς τη Μαυροδάφνη σαν ξηρή και γλυκιά. Το Χόρταις είναι ένα blend 55% Μαυροδάφνης και 45% Κορινθιακής σταφίδας. Τα σταφύλια αφήνονται στον ήλιο για µέρες ενώ η ζύµωση διακόπτεται στο 15% µε την προσθήκη οινοπνεύµατος σε µια συνολική παραγωγή 1900 φιαλών. Το κρασί προσφέρει πυκνό ώριμο µαύρο φρούτο, φρεσκάδα που δεν συνάδει µε τα 13 του χρόνια, μπαχαρικά και καραμέλα. Τα 128 gr/lt σακχάρων ισορροπούν µε το αλκοόλ και την οξύτητα χαρίζοντας µια µεταξένια επίγευση γεµάτη σύκο.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος