FOLLOW US: facebook twitter

Το άσυλο των φοιτητών φεύγει, η ασυλία των τραπεζικών έρχεται…

Ημερομηνία: 02-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πάει και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δηλαδή δεν πάει ακόμα αλλά μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση η ρύθμιση (ή απορρύθμιση, -ο καιρός θα δείξει) του υπουργείου Παιδείας, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί κοινοβουλευτικά την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”, με συγκίνησε ιδιαίτερα η αναφορά για “τέλεση αξιόποινων πράξεων”. Κι αυτό γιατί η ρύθμιση “ακαδημαϊκών ελευθεριών” και “αναβάθμισης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος” προβλέπει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, “επέμβαση των αρμοδίων αρχών” στα πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω “τέλεσης αξιόποινων πράξεων”, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται λεπτομερειακά αυτό το νέο ακαδημαϊκό πρότυπο της ησυχίας, της τάξης και της ασφάλειας.

Αντίστοιχα, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ξεκάθαρα ο ρόλος των πρυτανικών αρχών, οι οποίες τέλος πάντων, κανονικά, θα πρέπει να διατηρούν θεσμικά και ουσιαστικά τον έλεγχο της οποιαδήποτε αστυνόμευσης και επέμβασης επί του ακαδημαϊκού εδάφους. Κρίνοντας πάντως από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, δεν θα πόνταρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κι ενώ το άσυλο των φοιτητών φεύγει, η ασυλία των τραπεζικών στελεχών έρχεται. Αυτό τουλάχιστον απαίτησαν άμεσα (!) οι υψηλόβαθμοι τραπεζικοί, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου υποστήριξε ότι το πρώτο θέμα το οποίο έθεσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ήταν αυτό της ποινικής ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις, όπως για την αναδιάρθρωση δανείων.

“Καταλαβαίνω ότι έχουν δίκιο και ασφαλώς θα υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία γι’ αυτό”, δήλωσε ο υπουργός της καρδιάς μας. Και γιατί να μην υπάρξει ρε Άδωνι; Γι΄αυτό δεν σας ψήφισε ο κόσμος; Ήρθε η ώρα για ξεσάλωμα! Ξεσαλώστε λοιπόν και αφήστε και τους τραπεζίτες να ξεσαλώσουν μαζί σας. Αρκεί να μαντρώστε καλά τα πανεπιστήμια. Γιατί άμα ξεφύγει η ελεύθερη σκέψη, τότε φωτιά στα μπατζάκια σας…..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος