FOLLOW US: facebook twitter

“Το αργό τρένο για την Ολυμπία”-Ένα νοσταλγικό οδοιπορικό του τρένου για την Ελλάδα παραγωγής του BBC (video)

Ημερομηνία: 29-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

“Το αργό τρένο για την Ολυμπία”: ένα σπάνιο, νοσταλγικό οδοιπορικό με υπέροχη μουσική επένδυση και φωτογραφία, ένα ντοκιμαντέρ – ντοκουμέντο παραγωγής BBC 1 για την Ελλάδα του… μακρινού όπως φαντάζει σήμερα 1983 και για το τρένο που κάποτε με το σφύριγμά του ένωνε ζωές και τόπους…το ποιητικό αυτό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ σε ξανασυστήνει με τον ξεχασμένο εαυτό σου… Αθήνα, Ελευσίνα, Κόρινθος, Μυκήνες, Μεγαλόπολη, Χράνοι, Ζευγολατιό και μετά Ηλεία, Καϊάφας, Πύργος με τελικό σταθμό την Ολυμπία… . Οι εικόνες και η αφήγηση που δεν ωραιοποιούν και δεν χαρίζονται, δημιουργούν μια όμορφη και συγκινητική αναπαράσταση, ένα αντιπροσωπευτικό στιγμιότυπο του παρελθόντος που προλάβαμε να ζήσουμε ως παιδιά.. πόσο μου λείπει το τρένο… κρίμα που η Πολιτεία το έχει στερήσει από εμάς και τα παιδιά μας.

Εξαιρετική η παραπάνω ανάρτησή παρουσίασης του ντοκιμαντέρ από τον αρχαιολόγο της Ζ Εφορείας Αρχαιοτήτων Κώστα Αντωνόπουλου. που ευχαριστεί τον Philip Barker που μας υπέδειξε την πραγματικά πολύτιμη αυτή μαρτυρία!

Ένα πραγματικό διαμάντι που ξυπνά θύμησες μιας άλλης εποχής, τότε που το τρένο κυκλοφορούσε ακόμα στην Πελοπόννησο και μετέφερε ένα μεγάλο κύμα τουριστών από την Αθήνα στην Αρχαία Ολυμπία.

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ στο youtube στην παρακάτω διεύθυνση:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος