FOLLOW US: facebook twitter

Το αποτύπωμα είναι θετικό

Ημερομηνία: 20-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Γράφει ο Δικαιόπολις

Αν μου έμαθε κάτι μέχρι σήμερα τούτη η ριμάδα η δουλειά, είναι να μην βιάζομαι. Δίδαγμα στερνό και μάλλον πικρό, όπως η γνώση με την οποία ευλογείται κανείς κατόπιν νεότητος, όταν πια έχει ασπρίσει το σώμα αλλά και το πνεύμα του. Επίσης, δίδαγμα παράδοξο, γιατί στην δημοσιογραφία ο χρόνος είναι κομβικής σημασίας από όλες τις απόψεις, με προεξάρχουσα εκείνη της έγκαιρης ενημέρωσης. Όλα τρέχουν και εσύ προσπαθείς να τα πιάσεις, συχνά από τα μαλλιά. Να ξεχωρίζεις πάντα ποιο είναι το μείζον και ποιο το ελάσσον.

Δια τούτο, δεν συνηθίζω πια να διακινδυνεύω πρόωρες προγνώσεις. Οπότε, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα βιαζόμουν ιδιαίτερα να επιχειρήσω μία πρώτη αποτίμηση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Δήμου Πύργου, όπως κάθε άλλης αυτοδιοικητικής αρχής, η οποία μόλις πριν από λίγους μήνες ανέλαβε καθήκοντα. Υπάρχουν ωστόσο δύο γεγονότα, στα οποία θέλω να σταθώ, καθώς συνοψίζουν την περίοδο την οποία διανύουμε, καταρχήν ως τοπική κοινωνία.

Το πρώτο είναι πως παρότι το διάστημα το οποίο έχει μεσολαβήσει είναι μικρό, ο πολιτικός χρόνος έχει εκδηλωθεί και εκδηλώνεται με μία αξιοσημείωτα πυκνή υφή. Αν βάλει κανείς κάτω τα ζητήματα που έχουν τεθεί (και με τον τρόπο και την συχνότητα κατά την οποία έχουν τεθεί) μέσα σε αυτό το ομολογουμένως σύντομο διάστημα, θα αντιληφθεί το προφανές. Βέβαια, η ίδια η ζωή φρόντισε γι’ αυτό, γιατί όταν σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, δεν έχεις και πάρα πολλές επιλογές: Ή θα πολεμήσεις, ή θα σβήσεις.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της ύπαρξής της ή έστω από την δεύτερη, η κυβέρνηση έθεσε στόχαστρό της την Ηλεία, σε μία εξέλιξη που δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι αποτελεί αρνητική πρωτοτυπία στα χρονικά της μεταπολίτευσης. Αυτή η διαπίστωση, μας οδηγεί αναγκαία στο δεύτερο γεγονός αυτών των πρώτων μηνών, ήτοι την κοινή αίσθηση η οποία έχει διαμορφωθεί στην τοπική κοινωνία, σε σχέση με τα αντανακλαστικά των τοπικών θεσμών. Γιατί στο κάτω κάτω, σημασία δεν έχει τι θα γράψει η Πρωινή, η Μεσημβρινή, ή η Απογευματινή, αλλά τι λέει και συζητάει ο κόσμος.

Κατά συνέπεια, ο (ορθός) ρόλος των μέσων φανερώνεται ήδη από τον ορισμό τους ως τέτοια. Μεταφέρουν, έστω και με κριτική διάθεση, τα μηνύματα της κοινής γνώμης. Και το μήνυμα που εμείς σήμερα συλλέγουμεαπ’ αυτήν, είναι ότι το αποτύπωμα του δημάρχου Πύργου είναι αδιαμφισβήτητα θετικό, για όλους εκείνους τους λόγους τους οποίους αντιλαμβάνονται και καταμαρτυρούν οι πάντες, είτε αισθάνονται άνετα να το βεβαιώσουν, είτε όχι.

Αλλά δια την άνεσιν και της ιδικής μου αφεντιάς, θέλω να διαβεβαιώσω με την σειρά μου τον δήμαρχο πως τούτο το συμπέρασμα αποτελεί μονάχα την πρώτη δειγματοληψία, καθώς θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη. Αν μη τι άλλο, ως αυτοανακηρυχθείς Δικαιόπολις, διατηρώ στο ακέραιο τα δικαιώματα του τίτλου μου, και ως εκ τούτου οφείλω να λαμβάνω όσο το δυνατόν συχνότερα το αποτύπωμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Θετικό ή αρνητικό, είναι μονάχα στο χέρι του δημάρχου. Ή επί το ορθότερον, στο δάκτυλό του…

Υστερόγραφο

Κι επειδή πάντα για την άψογη παρουσία και τις καλές εντυπώσεις που αφήνει μια  «ορχήστρα» δεν φτάνει μόνο ο «μαέστρος», οφείλω λοιπόν να πω ότι στον δήμο Πύργου ξεχωρίζουν τα «πρώτα βιολιά», οι  στενοί συνεργάτες του δημάρχου, ο ΓΓ του δήμου Γιάννης Βαρελάς και ο Δ.ντής του πολιτικού του γραφείου Γιώργος Καραστέργιος. Και οι δυο έχουν δείξει δείγματα γραφής, εργατικότητας,  σωστής τοποθέτησης και συμβολής στις όποιες θετικές πρωτοβουλίες του δημάρχου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος