FOLLOW US: facebook twitter

Το άνοιξε-κλείσε των συνόρων κι ο τρόμος των πανηγυριών

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:

Ο τρόμος που προκαλείται στην επιστημονική κοινότητα από τα πανηγύρια και τον συνωστισμό που παρατηρείται είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα εισερχόμενα κρούσματα

Μια εβδομάδα ύστερα από το άνοιγμα των συνόρων και με χιλιάδες τεστ να έχουν γίνει στις πύλες εισόδου της χώρας, η Ελλάδα μετρά 113 κρούσματα κορονοϊού με τα 43 εξ αυτών να είναι «εισαγόμενα». Στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει ανησυχία, καθώς είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των εισερχόμενων κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να έχουν υπάρξει είτε ασυμπτωματικοί ασθενείς που εισήλθαν στη χώρα, είτε να μην υποβλήθηκαν καν σε έλεγχο.

Η κατάσταση αναθεωρείται καθημερινά και η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις υγειονομικές Αρχές πράττουν αναλόγως. Κάτι αντίστοιχο έγινε, άλλωστε, και με τους Σέρβους, στους οποίους απαγορεύτηκε από τα ξημερώματα της Δευτέρας να εισέρχονται μέχρι νεοτέρας στην Ελλάδα. Ωστόσο, λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στη «νεκρή ζώνη» στον Προμαχώνα ανάμεσα σε Βουλγαρία κι Ελλάδα, επετράπη σε κάποιους εκ Βελιγραδίου ορμώμενους να εισέλθουν στη χώρα, καθώς είχαν φτάσει στον μεθοριακό σταθμό πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου.

Δυσφορία στην Σερβία

H εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως «δυσάρεστη και κακή» από τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσιτς. Ο Σέρβος αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση που έλαβε για την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων πολιτών. Ο κ. Ντάτσιτς σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.

Ανοίγει η «αερογέφυρα» με τη Βρετανία

Εξάλλου, ανοίγουν τα σύνορα για την Βρετανία από τις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όσον αφορά στην Σουηδία ανέφερε πως παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

«Είμαστε μία από τις λίγες χώρες που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους ελέγχους ταξιδιωτών» είπε διευκρινίζοντας πως όλοι οι επισκέπτες συμπληρώνουν ειδικό έντυπο 48 ώρες πριν την άφιξή τους και λαμβάνουν QR Code.

Τα πανηγύρια τρομάζουν ακόμα περισσότερο…

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα η κατάσταση που είδαμε με τα πανηγύρια» είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, δεν σχολίασε αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, κάτι που όπως έχουν δείξει οι προηγούμενες αντιδράσεις της κυβέρνησης, είναι πιθανό. Ο τρόμος που προκαλείται στην επιστημονική κοινότητα από τα πανηγύρια και τον συνωστισμό που παρατηρείται είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα εισερχόμενα κρούσματα. Μετά το Γουδί και το πανηγύρι των Ζωγραφιωτών, όπου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 2.000 άνθρωποι, χαμός έγινε σε πανηγύρι και στον Αλίαρτο!

Το περασμένο Σάββατο (4/7) στήθηκε ολονύχτιο πάρτι με ζωντανή μουσική, λουλούδια, αγκαλιές και χορούς στο Αλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδί, ενώ την Κυριακή (5/7) έγινε… πατείς με πατώ σε στην κωμόπολη της Μαγνησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν βουλευτές της περιφέρειας, αλλά και οι δήμαρχοι Λειβαδιάς και Αλιάρτου.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το γεγονός ότι ο κόσμος συγχρωτίζεται σαν να μην συμβαίνει και να μην έχει προϋπάρξει τίποτα απ’ όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να εισηγηθούν μέσω του ΕΟΔΥ να ληφθούν αυστηρά μέτρα πριν να είναι αργά…

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος