FOLLOW US: facebook twitter

«Το αγανακτισμένο προαύλιο» στην 12η Έκθεση Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 16-08-2022 | Συντάκτης:

Παρουσίαση την Τετάρτη του παιδικού παραμυθιού του Πυργιώτη Κων/νου Χριστόπουλου

Το παιδικό παραμύθι «Το αγανακτισμένο προαύλιο» του Πυργιώτη εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήσης, σε εικονογράφηση Σπύρου Ζαχαρόπουλου, παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην 12η Έκθεση Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας στο πάρκο ΟΣΕ. Το βιβλίο θα προλογίσει η παιδοψυχολόγος Μίνα Μουρτεζά, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία γνωριμίας με τον συγγραφέα και ανάλυσης διαφόρων πτυχών του βιβλίου. Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με το κοινό σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν από το θέμα του βιβλίου που έχει να κάνει με την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Περίληψη του βιβλίου

Ένα ηλιόλουστο πρωινό σε μια μικρή ιταλική κωμόπολη ο μικρός Αντόνιο πηγαίνει στο σχολείο του. Το θέαμα που αντικρίζει είναι απογοητευτικό. Για πολλοστή φορά μέσα σε μικρό διάστημα, το προαύλιο του σχολείου του έχει γεμίσει λακκούβες και ρωγμές χωρίς προφανή λόγο. Μέσα σε λίγη ώρα τα νέα μαθαίνονται στην κωμόπολη και γονείς, δάσκαλοι, μαθητές κατακλύζουν το προαύλιο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Προκαλείται χάος. Μέσα στον πανικό που επικρατεί συμβαίνει το πιο απρόσμενο γεγονός… Ένα παραμύθι που δείχνει τον δρόμο προς την κατανόηση, την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας και ασκεί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή στη Ρώμη και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε παιδαγωγικές επιμορφώσεις. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και έχει Κρατική Πιστοποίηση ανάγνωσης και γραφής Braille. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός. Λατρεύει τα βιβλία, τα ταξίδια και τη γυμναστική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος