FOLLOW US: facebook twitter

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πάει θερινό σινεμά!

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Για τον Ιούνιο μετατίθεται η δεύτερη φάση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, σε ανοιχτούς χώρους προβολών και με φυσική παρουσία!

Οι νέες ημερομηνίες που ανακοινώνονται είναι 18 Ιουνίου με 4 Ιουλίου για την Καλαμάτα και 18 Ιουνίου με 23 Ιουλίου για τις άλλες πόλεις του Φεστιβάλ, που είναι  η Σπάρτη, η Πάτρα, το Άργος, το Γύθειο, το Ναύπλιο, το Ξυλόκαστρο, η Αμαλιάδα, καθώς επίσης η Ακράτα, η Δημητσάνα, και τα νέα μέλη του δικτύου: το Λεβίδι και το Δερβένι!

Έχοντας ως στόχο, η επόμενη φάση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία μεν, αλλά πάντοτε με ασφάλεια και λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ’όψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα της παρούσας φάσης, κρίναμε αναγκαία την μετατόπιση των ημερομηνιών μέσα στο καλοκαίρι, με την ελπίδα, έως τότε οι αυστηροί περιορισμοί να έχουν αρθεί και η συνολική εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας να είναι σαφώς πολύ καλύτερη.

Οι ανοιχτοί χώροι που θα προβληθούν οι ταινίες και οι ακριβείς ημερομηνίες για κάθε πόλη του δικτύου του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν προσεχώς. Στην εποχή της πανδημίας πολλά είναι ακόμη ρευστά….ΌΜΩΣ, αυτό που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε με βεβαιότητα είναι ότι μέσα στην διάρκεια συνολικά ενός μήνα (Ιούνιο-Ιούλιο) το Φεστιβάλ με καλοκαιρινή διάθεση θα εξορμήσει σε παραλίες και βουνά της Πελοποννήσου για να προβάλει συνολικά 58 διεθνή ντοκιμαντέρ αλλά και τις 25 ταινίες τεκμηρίωσης Ελλήνων δημιουργών που έχει υποσχεθεί στους φίλους του από τον Φεβρουάριο!Λίγη υπομονή ακόμη!

Επιπλέον,κατά την διαρκεια της καλοκαιρινής δεύτερης φάσης, προγραμματίζονται ως παράλληλες εκδηλώσεις στην έδρα του Φεστιβάλ,την Καλαμάτα, δύο σεμινάρια, ένα masterclass και έκθεση comics. Πιο συγκεκριμένα:
Σεμινάριο με θέμα “Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ” από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout  για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Παλοποννήσου.

Σεμινάριο για το “Σινεμά του Δρόμου (Street Cinema)” από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Tekla Taidelli, για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών  αλλά και τους νέους της περιοχής.

-Masterclass από τον δημιουργό comics, Γιώργο Μπότσο.
-Διεθνής έκθεση
comics με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Μείνετε συντονισμένοι, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ξανα-έρχεται με άρωμα θερινού σινεμά!

www.peloponnisosdocfestival.com
https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος