FOLLOW US: facebook twitter

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 20-01-2020 | Συντάκτης:
Από 24-26 Ιανουαρίου στο Cine Cinema – Και έκθεση κόμικς στον Πολυχώρο

Πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου  το πολυβραβευμένο Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου και με επίκεντρο την Καλαμάτα, κάνει φέτος το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που εξακτινώνεται και πάλι σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου μεταξύ των οποίων και η Αμαλιάδα.

Για 10 ημέρες, το κοινό θα αγκαλιάσει τον κόσμο γνωρίζοντάς τον μέσα από 96 δημιουργίες από 28 συνολικά χώρες, με 34 πανελλήνιες πρεμιέρες.  Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν 49 ξένες και 25 ελληνικές ταινίες, και 22 εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ. Φέτος θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στο Περιβάλλον, σε συνεργασία με την οργάνωση Μεσόγειος SOS, το National Geographic Greece και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η έκθεση του εξαιρετικού Ρώσου φωτογράφου και σκηνοθέτη Vlad Sokhin, που θα εκθέσει 34 έργα του με θέμα «Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής».  Παράλληλα, συνεχίζεται το διαγωνιστικό τμήμα με θέμα την Ισότητα, με κριτική επιτροπή την Βραζιλιάνα σκηνοθέτιδα και ακτιβίστρια Iara Lee, τη σκηνοθέτιδα Στέλλα Θεοδωράκη και τον Ολλανδό βραβευμένο σκηνοθέτη Robert Rombout.

Πολλές από τις βραβευμένες ταινίες του φετινού προγράμματος θα προβληθούν παρουσία των σκηνοθετών τους.

Η έκθεση κόμικς στον Πολυχώρο Ήλιδας

Στην Αμαλιάδα, όπως κάθε χρόνο, φιλοξενείται παράλληλα με το φεστιβάλ, μέρος της έκθεσης κόμικς «Εν Αιθρία 10».

Στη δέκατη, επετειακή διοργάνωσή της, η “Εν Αιθρία” παρουσιάζει αδημοσίευτα έργα 76 Ελλήνων δημιουργών. Καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης είναι ο Γαβριήλ Τομπαλίδης και επιμελητές της οι Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Δημήτρης Σακαρίδης, με τη συμβολή του Μέλανδρου Γκανά.

Η σειρά εκθέσεων “Εν Αιθρία”, μία πρωτοβουλία του ζωγράφου και δημιουργού comics, Γαβριήλ Τομπαλίδη, συνδυάζει έργα γνωστών ονομάτων της εγχώριας σκηνής των comics και της εικονογράφησης, με εκείνα νέων, πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων.

Πάντοτε με θέμα απόλυτα ελεύθερο, οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και «σχολών», στην προσπάθεια να αποτυπωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών και όσα τούς κινητοποιούν στον παρόντα τόπο και χρόνο.

Με την υποστήριξη της Comicdom Press

Xορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα Πρωινή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος