Τριήμερο δράσεων με εκπαιδευτικές ημερίδες, μαθητικές πρωτοβουλίες, εθελοντισμό και τη συμμετοχή σημαντικών φορέων, ανέδειξε τη δύναμη της συνεργασίας και της ενεργού πολιτειότητας στον Πύργο.

-Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη δύναμη της νέας γενιάς

Το 2ο WeAct Pyrgos Festival επιβεβαίωσε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο πως όταν οι νέοι άνθρωποι βρίσκουν χώρο να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν, μπορούν να γεμίσουν την πόλη με ζωντάνια, έμπνευση και αισιοδοξία.

Για τρεις ημέρες, ο Πύργος μετατράπηκε σε ένα ζωντανό κύτταρο ιδεών, δράσεων και συμμετοχής, με πρωταγωνιστές μαθητές, εκπαιδευτικούς, εθελοντές και φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Η πρώτη ημέρα με επίκεντρο την εκπαίδευση και τις Ολυμπιακές αξίες

Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου, όπου διοργανώθηκε ημερίδα υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Συμβουλίου Εποπτών Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι στήριξαν θερμά την πρωτοβουλία.

Στην ημερίδα, που οργανώθηκε από την επόπτρια ποιότητας εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γεωργία Νικολετσέα, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ανέδειξαν τη σημασία των Ολυμπιακών αξιών και τη σύνδεσή τους με τη σύγχρονη εκπαίδευση και την ενεργό πολιτειότητα, μέσα από επιστημονικές εισηγήσεις και δημιουργικό διάλογο.

Οι μαθητές στο προσκήνιο τη δεύτερη ημέρα

Η δεύτερη ημέρα, που φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Πύργου και στους παράλληλους χώρους δράσεων, είχε στο επίκεντρο τη μαθητική συμμετοχή.

Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Ηλείας παρουσίασαν δράσεις ενεργού πολιτειότητας, ενώ συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με θεματικές όπως η ανακύκλωση και το upcycling, η δημοσιογραφία, η διατροφή, η αστρονομία και ο κινηματογράφος. Παράλληλα, συμμετείχαν σε δράσεις εθελοντισμού και αιμοδοσίας, καθώς και σε αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, βιώνοντας στην πράξη την αξία της συνεργασίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Η κοινωνία των πολιτών στο επίκεντρο της τρίτης ημέρας

Η τρίτη και τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη στην κοινωνία των πολιτών, με τη συμμετοχή σημαντικών οργανισμών και φορέων, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ο Σύλλογος Δεξαμενής, εκπρόσωποι του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ηλείας και το Β΄ Σύστημα Προσκόπων Πύργου.

Η παρουσία τους ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ σχολείου και κοινωνίας, ενισχύοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενεργού συμμετοχής.

Ένας θεσμός που μεγαλώνει

Το WeAct Pyrgos Festival δεν αποτελεί απλώς μία διοργάνωση, αλλά μια συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης της έκφρασης των νέων, σύνδεσης της εκπαίδευσης με την κοινωνία και δημιουργίας ενός θεσμού που φιλοδοξεί να εξελίσσεται κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πύργου, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Έλενα Μπαγιώργου, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου κ. Αθηνά Κρεστενίτη, τον Επιστημονικό Σύλλογο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηλείας και ιδιαίτερα τον κ. Στέλιο Βασιλείου, καθώς και το Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους για τη στήριξη και τη συμβολή τους.

Ευχαριστίες και συνέχεια με το ίδιο όραμα

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται επίσης στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους συνεργάτες και τους εθελοντές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τον συντονισμό του 2ου WeAct Pyrgos Festival είχε το Γραφείο Εθελοντισμού υπό τις οδηγίες του Εντεταλμένου Συμβούλου Εθελοντισμού και Νεολαίας κ. Βασίλη Λιακόπουλου, με τη συντονιστική ομάδα να αποτελείται από τους κ. Σταύρο Τσιπολίτη και κ. Γιώργο Καραμάνη, την κ. Γεωργία Νικολετσέα, την Σύμβουλο Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μπιρμπα και τις εκπαιδευτικούς κ. Μιμίκα Βλάσση, κ. Μαίρη Μανδηλαρά και κ. Γεωργία Ταγαρίδη.

Με το ίδιο όραμα, την ίδια αγάπη και ακόμη μεγαλύτερη πίστη στη δύναμη της νέας γενιάς, οι διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις επόμενες δράσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: