FOLLOW US: facebook twitter

Το 2023 και οι προκλήσεις του

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

Οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής της Ηλείας γράφουν για τα προτάγματα του νέου χρόνου, τα οποία ενδεχομένως θα αποτελέσουν και κριτήριο για την ψήφο των πολιτών

  • Με σεβασμό στους αναγνώστες

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Το 2023 είναι η χρονιά κατά την οποία θα κλείσουν παλαιοί κύκλοι και θα ανοίξουν  νέοι. Κατά τη διάρκεια του έτους θα κληθούμε σε διαδοχικές κάλπες να εκλέξουμε τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ολοκληρώνεται ο τετραετής κύκλος που άνοιξε την άνοιξη του 2019.

Το 2023 είναι το έτος ολοκλήρωσης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και έναρξης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, κάτι που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην έναρξη του σχεδιασμού για την Ηλεία του 2030, βάσει του οποίου θα πρέπει να απορροφήσουμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκού πόρους για να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάκαμψης και ευημερίας χωρίς ανισότητες και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Ταυτόχρονα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως πολίτες και ως έθνος πολλαπλές κρίσεις, την πληθωριστική που συρρικνώνει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, την ενεργειακή που «φουσκώνει» του λογαριασμούς, και την πανδημική που εξακολουθεί να ασκεί σφοδρή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η διεθνής πραγματικότητα προφανώς και δεν μας αφήνει ανεπηρέαστους, αφού οι τουρκικές εκλογές και ο ρωσοουκρανικός πόλεμος επηρεάζουν κάθε πτυχή του δημοσίου βίου και ιδιαίτερα της οικονομίας και της ανάπτυξης, δίχως να μπορεί να προβλέψει κάποιος με ασφάλεια τι μέλλει γενέσθαι.

Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, ο περιφερειακός Τύπος αναζητά σταθερό βηματισμό και βιώσιμες συνθήκες λειτουργίας, για να μπορεί να ενημερώνει με εγκυρότητα τους πολίτες και να συμβάλει στον πλουραλισμό και στην εμβάθυνση της Δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Στον δρόμο για την κάλπη, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν με ακρίβεια και κάθε λεπτομέρεια τις προθέσεις, τις απόψεις και τα προγράμματα των προσώπων και των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, ώστε να μπορούν να επιλέξουν με καθαρή σκέψη και αξιολόγηση όλων των δεδομένων ποιους θα… σταυρώσουν στο ψηφοδέλτιο που θα βάλουν στον φάκελο την Κυριακή των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό και με σεβασμό προς το αναγνωστικό κοινό που πληρώνει από το υστέρημά του και διαρκώς απαιτεί ποιοτικό πρωτογενές περιεχόμενο, η «Πρωινή» δημοσιεύει σήμερα ένα 16σέλιδο ένθετο με τίτλο και θεματική «Οι προκλήσεις του 2023», χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για τους συνδρομητές, στο οποίο φιλοξενούνται άρθρα των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής της Ηλείας, είτε της κεντρικής είτε της αυτοδιοικητικής εξουσίας.

Δήμαρχοι της Ηλείας, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων γράφουν στην «Πρωινή» για τις πάσης φύσεως προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε τη φετινή χρονιά και οι οποίες ενδεχομένως θα αποτελέσουν και κριτήριο για την ψήφο των πολιτών, από την ανάγκη αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης έως την Πολιτική Προστασία και τις περιβαλλοντικές και ψηφιακές δράσεις.

Η «Πρωινή», η κατεξοχήν πολιτική και παρεμβατική εφημερίδα της Ηλείας, θα συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να εκδίδει ειδικές θεματικές εκδόσεις για όλους τους τομείς (πολιτική, οικονομία, περιβάλλον, δικαιοσύνη, Υγεία, πρωτογενής τομέας κλπ), με στόχο να προσφέρει στους αναγνώστες της σύγχρονο και ποιοτικό δημοσιογραφικό περιεχόμενο και να συμβάλει στην ανάπτυξη του δημοκρατικού διαλόγου στη δημόσια σφαίρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος