FOLLOW US: facebook twitter

Τμήματα Πανεπιστημίου τα ΜΜΕ, η Μουσειολογία και η Γεωπονία στην Ηλεία: Δεδομένη η δημιουργία τους από το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει ο Δ. Μπαξεβανάκης

Ημερομηνία: 29-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει δέκα μήνες από την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου – από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα- για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Πολιτισμού στην Ηλεία, και ο Νομός ακόμα αναμένει το «πόρισμα» της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Από τότε μέχρι σήμερα, πολύ μελάνι έχει χυθεί, με τα σενάρια που θέλουν την απομάκρυνση της ίδρυσης Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία, να δίνουν και να παίρνουν χωρίς φυσικά κανένα επίσημο στοιχείο.

Η πραγματικότητα είναι πως  «τίτλοι τέλους» έπεσαν για το ελκυστικό τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του παραρτήματος ΤΕΙ στον Πύργο που εντέλει καταργήθηκε το 2018 όπως άλλωστε όριζε το σχέδιο «Αθηνά» παρ’ όλες τις κατά καιρούς επισημάνσεις περί άρσης της μεταβατικότητας ενώ στην Αμαλιάδα, παρά τις αρχικές αντιδράσεις και τους φόβους που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Υπουργού, προ ολίγων ημερών, κατανοήθηκε πλήρως η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να ενισχύσει και να αναβαθμίσει το ήδη ισχυρό τμήμα Γεωπονίας, σε Πανεπιστημιακό (ενδεχομένως με την ένταξη του στο τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος).

Χθες λοιπόν, με αφορμή δημοσιεύματα που δημιουργούν κλίμα ανησυχίας, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα διευκρινίζοντας πως εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνεται η επεξεργασία του νέου ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα από την κοινή επιτροπή Πανεπιστημίου Πατρών και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας, συνεξετάζοντας και τις απόψεις που έχουν διατυπώσει οι φορείς της περιοχής, θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Αυτό όμως που επισημαίνει σε όλους τους τόνους είναι πως για την Ηλεία, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν δυο Πανεπιστημιακά τμήματα. Ένα Μουσειολογίας και ένα Μέσων Ενημέρωσης στον Πύργο ενώ το τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, διατηρείται. «Όταν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί ο σχεδιασμός, θα μπορέσουν όλοι οι πολίτες να συγκρίνουν μεταξύ της αναπτυξιακής σημερινής πρότασης και του εγκληματικού σχεδίου «Αθηνά» του 2013, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσων το υλοποίησαν» κατέληξε ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαξεβανάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος