FOLLOW US: facebook twitter

Τμήμα Αλιείας, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας

Ημερομηνία: 11-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας,ενημερώνει τους παράκτιους αλιείς που τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020, ότι ξεκίνησε η  διαδικασία υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis). Το ύψος του κατ΄ αποκοπή ποσού ενίσχυσης καθορίζεται ως το γινόμενο του ποσοστού ιδιοκτησίας εκάστου πλοιοκτήτη επί το ποσό ενίσχυσης που αντιστοιχεί στη κατηγορία του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους που κατέχει με βάση το ολικό μήκος.

Οι δικαιούχοι χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω ψηφιακής εφαρμογής, αποκλειστικά και μόνο με χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου στις εφαρμογές του ΟΣΠΑ της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing.

Στο πεδίο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» της ιστοσελίδας της Γενικής Δ/νσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ (www.alieia.minagric.gr ) έχει αναρτηθεί το πλαίσιο και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση των εν λόγω ενισχύσεων.

Δεδομένου ότι οι αιτούντες αλιείς θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ότι τα αναγραφόμενα στοιχεία είναι πλήρη και αληθή και ότι αυτά ταυτίζονται με τα αναγραφόμενα στα έγγραφα του σκάφους τους, στις περιπτώσεις που διαπιστώνουν ότι δεν είναι προσυμπληρωμένα όλα πεδία ή ότι τα στοιχεία είναι πλήρη αλλά δεν είναι αληθή θα πρέπει να μην προχωρήσουν σε «Επιβεβαίωση» και να απευθύνονται στην αρμόδια Λιμενική Αρχή για την συμπλήρωση των στοιχείων που λείπουν ή για την ορθή αποτύπωση των στοιχείων και την καταχώρηση τους στο ΕΑΜ, αντίστοιχα.

Η ψηφιακή εφαρμογή έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και θα είναι ανοικτή για την υποδοχή των αιτημάτων μέχρι την Παρασκευή 28Αυγούστου 2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος