FOLLOW US: facebook twitter

«Όλοι στο Κάδρο»: Διαδικτυακή εκδήλωση για την κινηματογραφική παιδεία στα σχολεία από το Νεανικό Πλάνο

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:

Διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 17/02 στις 18:00

Το Νεανικό Πλάνο διαθέτει μια μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα Ταινιοθήκη για παιδιά και νέους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλοι στο Κάδρο», που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς εκπόνησαν ένα πολύ σημαντικό έργο: τους Ψηφιακούς Οδηγούς Μελέτης Ταινιών για παιδιά και νέους.

Οι ψηφιακοί, πολυμεσικοί οδηγοί καθοδηγούν βήμα- βήμα τους εκπαιδευτικούς ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν, να αναλύσουν και να εκτιμήσουν ένα κινηματογραφικό έργο μαζί με τα παιδιά χτίζοντας παράλληλα γέφυρες με θεματικές του σχολικού προγράμματος.

Έχουμε μόλις ολοκληρώσει 6 ψηφιακούς οδηγούς για ισάριθμες ταινίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε. Link για τους ψηφιακούς οδηγούς θα αποστέλλονται στον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, ο οποίος/ η οποία θα έχει πρόσβαση στο υλικό πιο νωρίς ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές & μαθήτριες σχολείων Α΄βαθμιας και Β΄ βαθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 6-18 ετών.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πώς λειτουργούν και εφαρμόζονται οι οδηγοί στην τάξη σας καλούμε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκδήλωσή μας την Τετάρτη 17/02, στις 18:00 από τη σελίδα μας, στο FB.

Οι 6 ταινίες που συνοδεύονται από πλήρη ψηφιακό οδηγό είναι οι εξής:

«Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο»: Θαρραλέα, αστεία και μοναδική η Rocca είναι έντεκα χρόνων και ζει μία, μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά–αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα-, η Rocca ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Rocca υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Caspar και προσπαθεί να τον βοηθήσει την ίδια ώρα που παλεύει να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της .

Περισσότερες πληρ. https://bit.ly/3cRf14j -προτείνεται για παιδιά +9 ετών

«Κομμώσεις Ρόμι»: η Romy πρέπει να περνάει κάποιες ώρες στο κομμωτήριο της γιαγιάς της που είναι απορροφημένη διαρκώς στην εργασία της. Σιγά σιγά εγγονή και γιαγιά έρχονται πιο κοντά. Θα είναι λοιπόν η Romy και όχι η μαμά της η Margot που θα παρατηρήσει πως η γιαγιά ξεχνάει και συμπεριφέρεται λίγο περίεργα. Τρεις γενιές γυναικών ενώνονται σα γροθιά απέναντι στη νόσο Αλτσχάιμερ.

https://bit.ly/3tB6Izn, προτείνεται για παιδιά +9 ετών

«Η Ορχήστρα της Ανακύκλωσης»: Η ταινία παρακολουθεί την «Ορχήστρα ανακύκλωσης της Κατέουρα», μια ομάδα μουσικών που παίζουν όργανα κατασκευασμένα αποκλειστικά από σκουπίδια. Όταν η ιστορία αρχίζει να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ορχήστρα εκτοξεύεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Με την καθοδήγηση του ιδεαλιστή διευθυντή της Φάβιο Τσάβεζ, η ορχήστρα πρέπει να βρει τον δρόμο της σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με εμφανίσεις σε μεγάλα γήπεδα και sold out παραστάσεις. Όμως, η κοινότητα της Κατέουρα πλήττεται από φυσική καταστροφή και ο Φάβιο πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να προστατέψει την μπάντα και να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη. Το φιλμ αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη της μουσικής να μεταμορφώνει και την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής.

https://bit.ly/3a0Am9L– Προτείνεται για παιδιά +9 ετών

«Λιάνα»: Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ- animation, συμπαραγωγή Σουαζιλάνδης-ΗΠΑ-Κατάρ. Ένα κορίτσι απ’ τη Σουαζιλάνδη ξεκινάει για μια επικίνδυνη αποστολή διάσωσης των μικρών δίδυμων αδελφών της. Αυτό το αφρικανικό παραμύθι κινουμένων σχεδίων γεννιέται στη φαντασία πέντε ορφανών παιδιών απ’ τη Σουαζιλάνδη, που συνεργάζονται για να πουν μια ιστορία επιβίωσης βγαλμένη απ’ τις πιο σκοτεινές τους μνήμες και τα πιο φωτεινά τους όνειρα. Το ταξίδι της φανταστικής τους πρωταγωνίστριας διαπλέκεται με ποιητικές και διεισδυτικές σκηνές ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας μια μοναδική στο είδος της γιορτή συλλογικής αφήγησης

https://bit.ly/3aMJBJN– προτείνεται για παιδιά +9 ετών

«Το αγόρι και ο κόσμος»: Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express»

https://bit.ly/3rxIcx, προτείνεται για παιδιά +6 ετών.

«SUPA MODO»: Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνάει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλωμένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις και πείθει όλους τους συγχωριανούς να την βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

https://bit.ly/3cSkjfU, προτείνεται για παιδιά +9 ετών

Οργάνωση Εκπαιδευτικών Δράσεων Nεανικού Πλάνου:

Ιστοσελίδα: http://www.neanikoplano.gr

τηλ. επικοινωνίας: 210 8664470

e-mail: neanikoplano@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος