FOLLOW US: facebook twitter

Αρωγός της τοπικής επιχειρηματικότητας: Την πρωτοβουλία «αγοράΖΟΥΜΕ ΕΔΩ» παρουσίασε ο Νεκτ. Φαρμάκης

Ημερομηνία: 11-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
«Θέλουμε μια Δυτική Ελλάδα προκοπής και δουλειάς για όλους», τόνισε

Την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα να στηρίξει έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της  πρωτοβουλίας «ΑγοραΖΟΥΜΕ», η οποία προσβλέπει στη δημιουργία  ισχυρής συμμαχίας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη διαμόρφωση τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, σε τηλε-συνέντευξη Τύπου μαζί με τους προέδρους των Επιμελητηρίων Ηλείας, Κώστα Νικολούτσο, Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή και Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πρωινής για τη νέα πλατφόρμα, ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι είναι κομβικής σημασίας το να διαμορφωθεί ισχυρή συνείδηση στήριξης της τοπικής αγοράς, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρήσεων που θέλουν να παρέχουν μοντέρνες υπηρεσίες στο καταναλωτικό κοινό.

«Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, μας έφεραν πιο κοντά στην ανάγκη να στραφούμε στις λύσεις που μας δίνει η τεχνολογία και σχετίζονται με την ευρεία χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Περιφέρεια παρέχει το εργαλείο, ώστε ο καθένας να το αξιοποιήσει όπως θέλει, και είναι εδώ για να χαράξει πολιτική μέσα από δράσεις που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις και μέσα από την υποβοήθηση των επιχειρηματιών που θα θελήσουν να κάνουν τέτοια e-shop. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η κυβερνητική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη προβλέπεται και η δημιουργία open mall μέσα από τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα. Άρα υπάρχουν πόροι που μας περιμένουν να τους αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε την  ομπρέλα που θα καλύψει τις ανάγκες των επιχειρηματιών. Είναι σημαντικό όμως να υπάρξει η συνείδηση που στηρίζει το τοπικό προϊόν – εδώ κολλάει το σήμα και η πρωτοβουλία μας», εξήγησε.

Ο κ. Φαρμάκης ανέφερε  ότι για την έννοια της τοπικής καταναλωτικής συνείδησης γίνεται συζήτηση εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι επί του πρακτέου.

«Ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας, την πρωτοβουλία ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ, γνωρίζοντας αφενός τη σημασία στήριξης του τοπικού εμπορίου και της τοπικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου την ανάγκη να εμπεδωθεί τοπική καταναλωτική συνείδηση, για την οποία πολλά χρόνια μιλάμε έχοντας όμως κάνει λίγα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν γνωρίζαμε όμως το “τσουνάμι” που θα μας έβρισκε στην πορεία και ότι θα βρεθούμε μπροστά σε δύο lockdown λόγω της πανδημίας και θα φτάσουμε να μιλάμε για το “ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ” σε μια στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων παραμένει κλειστή, ενώ στο σύνολό της  η τοπική οικονομία έχει υποστεί πολύ ισχυρό πλήγμα. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, είναι πλέον πολύ πιο σπουδαίο να μιλήσουμε σήμερα για την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς και την καμπάνια “ΑγοράΖΟΥΜΕ εδώ” που αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ισχυρής τοπικής σύμπραξης και απευθύνεται οριζόντια στις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία» ανέφερε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Όπως εξήγησε, η πρωτοβουλία υλοποιείται με το μυαλό στην επόμενη μέρα της πανδημίας, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην ανεργία.

«Η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία δεν αποτελούν απλά και μόνο κάποιες κουκίδες στον χάρτη. Είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι που ζουν, που εργάζονται, που παράγουν και που προσφέρουν εδώ. Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας μεγάλης αλυσίδας. Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, στηρίζουμε τα εισοδήματα και τα μεροκάματα των δικών μας ανθρώπων. Τα καταστήματα δεν θα μείνουν για πάντα κλειστά. Η αγορά θα ξαναλειτουργήσει. Δεν θέλουμε μια Δυτική Ελλάδα λουκέτων, ανεργίας, φτώχειας και μιζέριας. Θέλουμε μια Δυτική Ελλάδα προκοπής και δουλειάς για όλους. Ειδικά τώρα λοιπόν, θα αντιμετωπίσουμε και θα ξεπεράσουμε ενωμένοι το τσουνάμι που μας χτύπησε.  Ο ένας δίπλα στον άλλον. Και όλοι μαζί, δίπλα στις δικές μας επιχειρήσεις, στα δικά μας προϊόντα, να εκφράσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση πως αυτός είναι ο τόπος μας, εδώ ζουν και εργάζονται οι δικοί μας άνθρωποι και εδώ υπάρχουν οι δικές μας επιχειρήσεις. Αγοράζουμε εδώ γιατί ζούμε εδώ», τόνισε και συνεχάρη τα Επιμελητήρια για την πρωτοβουλία τους.

Παράλληλα, απηύθυνε ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα agorazoume-edo.gr, τόσο στους τοπικούς επιχειρηματίες όσο και στο   καταναλωτικό κοινό της περιοχής.

Αναγκαιότητα η συνεργασία

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Νικολούτσος, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας που αγκάλιασε την προσπάθεια, τόνισε: «Δεν πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια. Αυτό που ξεκινάμε είναι μια ολοκληρωμένη προσπάθεια που θα πρέπει να ενισχύσουμε ώστε να γίνει γνωστή και να την αγκαλιάσουν όλοι. Καθένας επιχειρηματίας, όσο μικρός και αν είναι, θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει μια μεγάλη αγορά στα χέρια του. Όλες οι προσπάθειες φέρνουν αποτέλεσμα  όταν έχουν διάρκεια και η συνεργασία μας διασφαλίζει αυτήν ακριβώς την συνέχεια» και μαζί με τους άλλους δύο προέδρος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πλατφόρμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος