FOLLOW US: facebook twitter

Την πρόδωσε η καρδούλα της…

Ημερομηνία: 08-02-2023 | Συντάκτης:

Η υπετροφική μυοκαρδιοπάθεια πιθανότερη αιτία θανάτου της 13χρονης Κων/νας από την Πηνεία

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε απροσδιόριστα παθολογικά αίτια οφείλεται ο αιφνίδιος θάνατος της 13χρονης Κωνσταντίνας Δημητροπούλου από τη Βουλιαγμένη Πηνείας προχθές το βράδυ, καθώς από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Γκότσης, δεν διαπιστώθηκε κάποια κάκωση ή κάποιο άλλο εύρημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, πιθανότερη αιτία θανάτου είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, καθώς η καρδούλα της άτυχης ανήλικης ήταν εκ γενετής βαρύτερη από το κανονικό (420 γραμμάρια αντί για 200) και ένα κρυολόγημα ενδεχομένως επιτάχυνε το μοιραίο.Ωστόσο, ακριβής εικόνα θα προκύψει μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο θάνατός της έχει βυθίσει στο πένθος την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας και είναι το δεύτερο σκληρό χτύπημα της μοίρας στην οικογένεια, καθώς η 13χρονη Κωνσταντίνα είχε χάσει τη μητέρας της όταν ήταν μόλις δύο μηνών νεογνό.

Ο γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, με ανάρτησή του περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε μαζί με τους συναδέλφους του για να σώσει τη ζωή της μικρής Κωνσταντίνας.

«Δυστυχώς η Κωνσταντίνα δεν τα κατάφερε…Η ελπίδα να σωθεί ένα παιδί χάθηκε. Έφυγε σαν άγγελος, όπως ήταν,ξαφνικά, για την άλλη ζωή, για να βρεθεί κοντά στην ζέστη αγκαλιά της μαμάς της που τόσο στερήθηκε από την ηλικία των 2 χρόνων. Παρ ’όλη την κινητοποίηση, με την άφιξη του παιδιού στο Κέντρο Υγείας, την άμεση μετακίνηση μας, και εμού, αλλά και της αναισθησιολόγου, η οποία δεν εφημέρευε, και την πήρα από το σπίτι της, την ΚΑΡΠΑ, την απινίδωση, την Διασωλήνωση, την μεταφορά της με σίγουρα κ έμπειρα χέρια, με την παρουσία εν υπηρεσία στο τιμόνι του Ασθενοφόρου, του ίδιου του νονού της, το παιδί έφυγε… Ένα γιατί, ένα τεράστιο γιατί, έφυγε ένα παιδί 13χρόνων βασανίζει όλους.

Κουράγιο στους γονείς, στα αδέλφια της, στο νουνό της, στην μικρή κοινωνία του χωριού της Βουλιαγμένης.Ας μιλάμε λιγότερο, ως γονείς σαν άνθρωποι, ας σταθούμε δίπλα στην οικογένεια, που η σκληρή μοίρα στα 10 χρόνια πήρε μάνα και κόρη. Ο Θεός να αναπαύσει το αγγελούδι», έγραψε. Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της πρόωρα χαμένης Κωνσταντίνας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος