FOLLOW US: facebook twitter

Την Πέμπτη η έξοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 22-02-2023 | Συντάκτης:

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το 46ο Λεχαινίτικο καρναβάλι

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων και ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Η καρδιά του καρναβαλιού χτυπάει κάθε χρόνο στα Λεχαινά σε μια ολοζώντανη παρέλαση με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών από ολόκληρη την πεδινή Ηλεία. Οι προετοιμασίες για το 46ο Λεχαινίτικο καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 3.00  το μεσημέρι στα Λεχαινά, είναι πυρετώδεις, όπως και για όλες τις άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα. και που διοργανώνει όπως πάντα ΟΜΙΛΟΣ ΕΘΙΜΟΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ  μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Το Καρναβάλι των Λεχαινών αποτελεί παράδοση ετών και συγκεντρώνει κόσμο από όλη την ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού κάμμπου με τα πάντα πρωτότυπα και σατιρικά άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών που σκορπίζουν το κέφι σε όλη την πόλη. Την καρναβαλική παρέλαση παρουσιάζουν η Ειρήνη Κολλιδά και και Σάρα Εσκενάζυ.

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και η έξοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Λεχαινά ξεκινούν αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, όπου παραδοσιακά θα γίνει η έξοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου, ένα αποκριάτικο γλέντι για το 46οΛεχαινίτικο Καρναβάλι που θα κορυφωθεί την Κυριακή.

Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών θα προπορεύοναι της νυχτερινής παρέλασης, και θα δώσουν μια ξεχωριστήνότα στην αποκριάτικη έξοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου που είναι όντωςεντυπωσιακός!

Τα Λεχαινά, θα πλημμυρίσουν χρώμα και μουσική, ενώ η πόλη φόρεσε ταγιορτινά της εδώ και μέρες και έχει στολιστεί από τον Όμιλο ΕθιμοτοπικώνΕκδηλώσεων που έχει και την διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά το χορευτικό τμήμα του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών θα παρουσιάζει χορούς που χαρακτηρίζουν τις Απόκριες.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Λεχαινών το Παιχνίδι του Κρυμμένου θησαυρού και το βράδυ 19.30 το Αντάμωμα των Γενίτσαρων και την επόμενη μέρα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το μεγάλη Λεχαινίτικο Καρναβάλι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος