FOLLOW US: facebook twitter

Tην Παρασκευή 15/01 η απόφαση για γυμνάσια, λύκεια

Ημερομηνία: 14-01-2021 | Συντάκτης:

Την Παρασκευή αναμένεται να αποφασισθεί τι θα γίνει με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Πάντως, έχει αποκλειστεί το σενάριο να επιστρέψουν στις αίθουσες μόνον οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στις 18/1

. Την Παρασκευή θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι για γυμνάσια και λύκεια. Σύμφωνα με πληροφορίες  το πιο πιθανό σενάριο για τα γυμνάσια και τα λύκεια είναι να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για κάποιο διάστημα μέχρι να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ για τα ΑΕΙ είναι πιθανό να συνεχιστεί για όλο το ακαδημαϊκό έτος.

Για τρίτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες, η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας ανακοινώνουν το άνοιγμα των σχολείων. Ολος αυτός ο χρόνος θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί για να ληφθούν μέτρα ουσιαστικά για το άνοιγμα των σχολείων ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Για μία ακόμη φορά όμως, όπως και τον Ιούνιο, όπως και τον Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα, εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα δίκαια αιτήματα, για μείωση των μαθητών στα τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν (είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), για διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας», ανέφερε η ΔΟΕ.

Ως προς τη δευτεροβάθμια, έχει αποκλειστεί το σενάριο να επιστρέψουν στις 18/1 μόνον οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ως μη εφαρμόσιμο καθώς οι καθηγητές θα κληθούν να κάνουν μάθημα διά ζώσης στη Γ΄ Λυκείου και εξ αποστάσεως στην Α΄ και τη Β΄. Επίσης, για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου η βαθμολογία του πρώτου τετραμήνου μπορεί να εξαχθεί μόνο από τον προφορικό βαθμό και τις εργασίες ή από τα διαγωνίσματα που θα γίνουν αμέσως μετά την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του νέου υφυπουργού Αγγελου Συρίγου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι δεν θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια ούτε το δεύτερο εξάμηνο για διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι τον Ιούνιο. Ωστόσο, λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι «για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο, δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο».

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος