FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή στην Αμαλιάδα το Καρναβάλι των Μικρών!

Ημερομηνία: 08-02-2023 | Συντάκτης:

Το Σάββατο ανοίγουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ήλιδας με την συναυλία των Goin ‘ Through

  • Πυρετώδεις και οι προετοιμασίες κατασκευής των αρμάτων από τον Κρίστο Χάσα για την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της 19ης Φεβρουαρίου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με ένα ξεχωριστό αποκριάτικο ξεφάντωμα στις 11 και 12 Φεβρουαρίου που απευθύνεται κυριως στα παιδιά και τους νέους, ο δήμος Ήλιδας ανοιγει τις φετινές του αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στις 19 Φεβρουαρίου. Έτσι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 19.30μμ στον Πεζόδρομο Αμαλιάδας. θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Goin ‘ Through που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 του μήνα και αναβλήθηκε λόγω καιρού και τηνεπόμενη μέρα, Κυριακή στις 12 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, θα πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι των μικρών σε συνδιοργάνωση του δήμου Ήλιδας με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και τον Σύλλογο Εστίασης.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις με στοχο να χαρούν και να ξεφαντώσουν οι μικροί καρναβαλιστές και το κάλεσμα αφορά όλα τα παιδιά του δήμου Ήλιδας που θα φορέσουν τις αποκριάτικες στολές τους και θα συμμετέχουν στο ξεφάντωμα στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, στον αποκριάτικο χορό. Έκεί θα τους περιμένουν ξυλοπόδαροι, κλοόυν και άλλα καρτούν με face painting για να ξεκινήσει η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση των Μικρών με προορισμό τον πεζόδρομο Αμαλιάδας. Σγυρίχτρες, κόρνες και άλλα θα ξεσηκώσουν τον κόσμο απ΄όπου θα περνά η Καρναβαλική παρέλαση!

Επιστρέφοντας στην πλατεία Αγίου Αθανασίου δύο ανιματέρ θα παρουσιάσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα οπου τα παιδια θα εχουν την ευκαιρία να παίξουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να κάνουν μαγικά κόλπα. Στο μουσικό κομμάτι του προγράμματος θα εκτοξευτεί πολύχρωμη σκόνη που θα χαρίσει στα παιδιά ένα εντυπωσιακό θέαμα και θα γεμίσει τον τόπο με χρώματα! Ραντεβού λοιπόν για όλα τα παιδιά με τις δικές τους αποκριάτικες στολές, την Κυριακή στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας!

Εν τω μεταξύ πυρετώδεις είναι καιοι προετοιμασίες για την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση των γκρουπ και αρμάτων στις 19 Φεβρουαρίου. «Αρχιτέκτονας» των αρμάτων της Καρναβαλικής παρέλασης είναι ο εικαστικός Κρίστο Χάσα στον οποίο έχει ανατεθεί όλο το πρότζεκτ και νύχτα- μέρα μαζί με αρκετούς εθελοντές και παιδιά του εικαστικού εργαστηρίου κατασκευάζουν τα άρματα και τις φιγούρες του Καρναβαλιού.

Oπως αναφέρει ο Κρίστο Χάσα “Ξεκινήσαμε και φέτος τις προετοιμασίες για το καρναβάλι Αμαλιάδας με θέληση, χρώματα και φαντασία. Σκοπος μας να περάσουν όμορφες και αξέχαστες στιγμές μικροί και μεγάλοι. Mε την υποστήριξη τον Δήμο Ήλιδας και τους Φώτη Νικολοπουλο(πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου) Αδαμοπουλο Δημήτρη (πρόεδρο τοπικής κοινότητας Αμαλιάδας), Βασίλη Νιπεργιαλη (πρόεδρο εστιασης), Βαγγέλης Χριστοφόρου, Βασίλη Καψη,Κούλα Παναγιωτόπουλου, βρισκόμαστε σε φάση δημιουργίας και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα το χαρούν όλοι”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος