FOLLOW US: facebook twitter

Την Κυριακή 30/8 ο «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας» Ήλιδα-Ολυμπία

Ημερομηνία: 26-08-2020 | Συντάκτης:
Διήμερο το πρόγραμμα εκδηλώσεων – Το Σάββατο το απόγευμα ο «Δρόμος του Ιφίτου» αγώνας 2 χλμ για παιδιά Ήλιδα- Αρχαία Ήλιδα

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην ιερή γη της Ολυμπίας, στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 ο «Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας», που είχε αναβληθεί στις 8 Μαρτίου λόγω κορονοϊού και καραντίνας.

Πρόκειται για μία διοργάνωση χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες να διανύουν 49,8 χλμ. για να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας που «γεννήθηκε» στην Αρχαία Ολυμπία και μεταλαμπαδεύτηκε, μέσω του αθλητισμού, σε όλον τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις ωστόσο θα είναι διήμερες, ξεκινούν από το Σάββατο 29 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» όχι μόνο ενώνει την Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων) και την Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά φέρνει στο προσκήνιο την ημιορεινή Ηλεία και προβάλλει τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, και τους φιλόξενους ανθρώπους της που υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γεφυρώσει το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο, και να θυμίσεισε όλους για ποιο λόγο ετελούντο, κατά την αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι ώστε με βάση το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» να ξαναέρθουν στο προσκήνιο τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο και το
ιερό δικαίωμα στην ειρήνη …

Για να πάρει μέρος κάποιος στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» δεν απαιτείται κάποια οικονομική συμμετοχή με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να τηρούν σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης. Όλοι οι δρομείς βραβεύονται με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι δράσεις του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θα είναι διήμερες και θα ξεκινήσουν το Σάββατο 29 Αυγούστου. Έτσι, στις 8.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συμβολική εναπόθεση οπλισμού στην πλατεία Αγραπιδοχωρίου και στις 9 θα ακολουθήσει ο Δρόμος του Ηρακλή, Αγρπιδοχώρι – Ήλιδα από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο Δρόμος του Ιφίτου, ένας αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά  Ήλιδας – Αρχαία Ήλιδα. Στις 7 το απόγευμα στο Ξύλινο θέατρο Ήλιδας θα παραγματοποιηθεί η υποδοχή των συμμετεχόντων η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία των Passepartout.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 5.45 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία και ο τερματισμός θα γίνει από τις 3,45- 5μμ στην Ολυμπία με την απονομή των επάθλων και αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Δρόμος του Ιφίτου

Δρόμος 2 χλμ για παιδιά στην Ήλιδα

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 στις 6 το απόγευμα

Εκκίνηση: πλατεία Ήλιδας

Τερματισμός: παλιό Μουσείο (ξύλινο θέατρο)

Συμμετέχοντες:

Γκρουπ 1: Παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού

Γκρουπ 2: Έφηβοι Γυμνασίου
(των σχολικών τάξεων που ολοκλήρωσαν αυτό το έτος)

Αιτήσεις Συμμετοχής (συμπληρωμένη από τον γονέα):

– Στα Δημαρχεία Ήλιδας και Πύργου
– και στον παρακάτω σύνδεσμο: http://bit.ly/RoT-Ifitos

Παρακαλείται ο γονέας/κηδεμόνας να εκτυπώσει την Υπεύθυνη Δήλωση και να την παραδώσει στη Γραμματεία στο χώρο Εκκίνησης στις 29 Αυγούστου (πριν τις 18:00) για να παραλάβει το νούμερο συμμετοχής.

Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Αρχαίας Ήλιδας στις 5.40 το απόγευμα και η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 6.00. Η διαδρομή είναι αφιερωμένη στον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο, ενός εκ των τριών που είχαν συνυπογράψει την Εκεχειρία στην αρχαιότητα.

Η εκδήλωση αυτή έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του #BEACTIVE (που υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ.Γ. Αθλητισμού).

Στην εκδήλωση θα τηρηθεί υγειονομικό πρωτόκολλο όπου όλοι οι συμμετέχοντες, επισκέπτες και εθελοντές οφείλουν να σεβαστούν και να ακολουθήσουν.

Όλες οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020 όπου στο σύνολο του διοργανώνεται από την Συμπολιτεία Ολυμπίας, με συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και πολλούς συνεργαζόμενους φορείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος