FOLLOW US: facebook twitter

Τιμούν τη ζωή και το έργο του Γιάννη Δημάκη – Εκδήλωση για το ασυμβίβαστο Λεχαινίτη ζωγράφο

Ημερομηνία: 28-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Έναν ασυμβίβαστο καλλιτέχνη, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην τοπική κοινωνία, τιμά ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα την Κυριακή 30/12 στις 7 το απόγευμα στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά. Θα παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του Γιάννη Δημάκη, που έφυγε πρόωρα πριν από οκτώ χρόνια σε ηλικία 60 ετών. Μαζί με τις προβολές και τις ομιλίες στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το λεύκωμα που ετοιμάστηκε για αυτόν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές, ο δήμαρχος της περιοχής Ναμπίλ Μοράντ, δήλωσε πως «… κάθε τόπος έχει ξεχωριστούς ανθρώπους. Ανθρώπους της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης, που έχουν να προσφέρουν πολλά πράγματα στην κοινωνία. Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννης Δημάκης. Δεν υπάρχει κανείς στα Λεχαινά που να μην τον γνωρίζει, σπίτι που να μην υπάρχει έργο, του δικού μας ζωγράφου, που χάσαμε πριν από οκτώ χρόνια. Είχαμε αποφασίσει από την αρχή της θητείας μας να κάνουμε μια εκδήλωση για να τον τιμήσουμε για την προσφορά και το έργο του, μαζί με την Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα. Αγαπούσε τον τόπο του τα Λεχαινά, αγαπούσε τον Ηλειακό Λεχαινών, αγαπούσε το Καρναβάλι Λεχαινών, αγαπούσε τους απλούς ανθρώπους, γιατί ήταν και ο ίδιος απλός άνθρωπος. Είχα την τύχη να τον γνωρίζω και να είμαι γιατρός της οικογένειάς του».

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, αναφέρθηκε στη ζωή του Γιάννη Δημάκη. «Ήταν γόνος μιας πολύ φτωχής οικογένειας, ζούσε δίπλα στη μητέρα του από πολύ μικρός και εκεί μυήθηκε στα χρώματα και τη μαγεία της ζωγραφικής για τη ζωή του. Ήταν ασυμβίβαστος, αντικομφορμιστής, που απεχθανόταν τη σοβαροφάνεια. Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτόν, δεν παύει όμως να είναι ένας πολύ μεγάλος σουρεαλιστής ζωγράφος, που υπό άλλες συνθήκες ίσως να ήταν γνωστός παγκοσμίως. Τα Λεχαινά οφείλουν να εκδώσουν ένα λεύκωμα που θα αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του, που θα μοιραστεί».

Τέλος εκ μέρους της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα ο Διονύσης Κράγκαρης τόνισε πως « η ομάδα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της θέλει να τιμήσει έναν καλλιτέχνη, έναν άνθρωπο που διακρίθηκε στη ζωγραφική και έδωσε ένα πλούσιο έργο. Πολλά σπίτια στα Λεχαινά και την Ηλεία, έχουν έργα του, είχε κάνει πολλές εκθέσεις, αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς στα 60 του, πριν οκτώ χρόνια. Θεωρήσαμε χρέος μας να γίνει μια εκδήλωση για τον Γιάννη Δημάκη. Ο δήμαρχος και ο δήμος μας συμπαραστάθηκαν στην πρωτοβουλία μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος