FOLLOW US: facebook twitter

Τιμήθηκε ο Ηλείος ήρωας αστυνομικός Βασίλης Μαρτζάκλης από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην εκδήλωση «Ελληνική Αστυνομία: Χθες-Σήμερα-Αύριο»

Ημερομηνία: 17-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Τον Ηλείο ήρωα αστυνομικό, που έχασε τη ζωή του εκτός υπηρεσίας για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία συνανθρώπων του, το Βασίλη Μαρτζάκλη, τίμησε μεταξύ άλλων το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την περασμένη Δευτέρα.

Η εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Αστυνομία : Χθες – Σήμερα – Αύριο» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι οποίο και καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, καθώς και την παρουσίαση του σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του Σώματος και της μελλοντικής προοπτικής του.

Ακολούθησε βράβευση (14) αστυνομικών των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, για την αποδοτικότητα, τη συνέπεια, την προσφορά και την εν γένει συμπεριφορά τους, απονεμήθηκαν μετάλλια  και αντίστοιχο δίπλωμα Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας, Μετάλλιο και αντίστοιχο δίπλωμα Αστυνομικού Σταυρού και τιμητικές πλακέτες.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον πεσόντα Ανθυπαστυνόμο Μαρτζάκλη Βασίλειο, καθώς την 11-05-2014 στην Ανδραβίδα – Ηλείας, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλαμβανόμενος συμπλοκή μεταξύ πολίτη και επίδοξου διαρρήκτη οπλισμένου με μαχαίρι, επενέβη άμεσα και με πράξη αυτοθυσίας διέσωσε τον πολίτη, πλην όμως τραυματίσθηκε θανάσιμα. Την πλακέτα παρέλαβε συγκινημένη η σύζυγός του.

Πηγή: astynomia.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος