FOLLOW US: facebook twitter

Τιμήθηκε η ανθρωπιά και η αυτοθυσία

Ημερομηνία: 07-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο Δήμαρχος Πύργου τίμησε νοσηλεύτρια που έσωσε λουόμενο από βέβαιο πνιγμό

Την ανθρωπιά, την αυτοθυσία και την ευσυνειδησία, τίμησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο πρόσωπο της νοσηλεύτριας του πολυϊατρείουMedifirst(Αλίμου) του Ομίλου Interamerican Χρύσας Γαλανοπούλου που πριν μερικές βδομάδες έσωσε έναν ηλικιωμένο συνάνθρωπό μας, λουόμενο, από βέβαιο πνιγμό. Χάρη στην άμεση επέμβαση της νοσηλεύτριας ο λουόμενος σήμερα χαίρει άκρας υγείας, αφού η ίδια έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να τον επαναφέρει κυριολεκτικά στη ζωή.

Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές βδομάδες στην πολυσύχναστη παραλία στα Καλακέικα. Η κ. Γαλανοπούλου βρισκόταν εκεί με την οικογένειά της για ολιγοήμερες διακοπές, όταν ξαφνικά είδε έναν άντρα να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα, κοντά στην ακτή. Αμέσως, και χάρη στην μεγάλη της επαγγελματική εμπειρία, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και με τη βοήθεια άλλων λουόμενων έβγαλαν τον άτυχο ηλικιωμένο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του,  στην ακτή. Χωρίς να χαθεί χρόνος, η κ. Γαλανοπούλου με απόλυτη ψυχραιμία , παρείχε τις πρώτες βοήθειες κάνοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.),όπου κυριολεκτικά επανέφερε στη ζωή τον λουόμενο τρεις φορές! Παράλληλα κινητοποιήθηκαν κι ο ναυαγοσώστης και ο γιατρός του ξενοδοχείου Aldemar που βοήθησαν στο περιστατικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ είδε ήδη ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ. Ο ηλικιωμένος, έχοντας πλέον τις αισθήσεις του χάρη στις πρώτες βοήθειες που του χορηγήθηκαν, διακομίστηκε στη συνέχεια στο Γ.Ν. Πύργου.

Ο πρώτος που έλαβε γνώση του περιστατικού ήταν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαφιδιάς Αντώνης Αρβανίτης, ο οποίος ήρθε σε άμεση επαφή τόσο με την νοσηλεύτρια, αλλά και με τη διευθύντρια του πολυϊατρείου, για να την ευχαριστήσει και να τη συγχαρεί για την άμεση παρέμβασή της. Όταν η κ. Γαλανοπούλου επισκέφτηκε ξανά τον τόπο καταγωγής της, μαζί με τον κ. Αρβανίτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Πύργου που  πληροφορήθηκε το περιστατικό και ήθελε να γνωρίσει, να συγχαρεί και να τιμήσει την συνδημότισσά του. Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε την μεγάλη σημασία του να γνωρίζει κάποιος να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Για το λόγο αυτό ο Δήμος προμηθεύτηκε πριν έναν χρόνο περίπου και πέντε απινιδωτές. Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Δήμος Πύργου είχε διοργανώσει Εκπαιδευτική ημερίδα για παιδιά του Δημοτικού στις πρώτες βοήθειες. Η κ. Γαλανοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Αντωνακόπουλο και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση όλων των πολιτών, ξεκινώντας από το σχολείο, στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Τέλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. ΣκαφιδιάςΑντ. Αρβανίτης ευχαρίστησε με τη σειρά του την κ. Γαλανοπούλου τονίζοντας ότι η κίνησή της είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους, όπως και τον Δήμαρχο Πύργου που την τίμησε, υπογραμμίζοντας κι ο ίδιος ότι οι πρώτες βοήθειες μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος