FOLLOW US: facebook twitter

8 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης: Τιμήθηκαν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

Ημερομηνία: 28-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν τη λειτουργία του Κοινωνικό Φροντιστηρίου Πύργου, προσέφερε απλόχερα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας προσφοράς τους, η δημοτική αρχή της πόλης.

Σε μια σεμνή εκδήλωση στο Λάτσειο, βραβεύτηκαν και φέτος, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που την περασμένη χρονιά βοήθησαν δεκάδες παιδιά- μαθητές αδύνατων οικονομικά οικογενειών, καταφέρνοντας μάλιστα χάρις τη στήριξη τους, και πολλές επιτυχίες εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου, εξέφρασε εκ μέρους του δημάρχου και όλης της δημοτικής αρχής συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την προσφορά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο οποίο όπως είπε εργάστηκαν αφιλοκερδώς, με μεράκι και ζήλο. «Με την προσπάθεια και τη συμμετοχή σας αποδεικνύεται εμπράκτως στη κοινωνία ότι στις δύσκολες στιγμές μπορούμε να προσφέρουμε στους συνάνθρωπους μας. Προσφέρατε τις γνώσεις σας και προσπαθήσατε για το καλύτερο δυνατό σε μαθητές που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν είτε σε ομαδική είτε σε ατομική μέθοδο διδασκαλίας και με αυτό τον τρόπο καταφέρατε δεκαοκτώ παιδιά-μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, να εισαχθούν φέτος σε τμήματα-σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Να είστε υπερήφανοι γι` αυτό και να συνεχίστε το έργο σας».

Ακολούθως, ο άνθρωπος που «έστησε» το Κοινωνικό Φροντιστήριο, πριν από οχτώ χρόνια, ο Χρήστος Αθανάσουλας, μίλησε με ζεστά λόγια για την πορεία τόσο χρόνων, μια πορεία δύσκολη και συνάμα γεμάτη έντονα συναισθήματα, τονίζοντας ότι αυτό που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν, είναι απλά το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία και την πόλη. «Όλα αυτά τα χρόνια θεωρούμε ότι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία. Κάνουμε και το καθήκον μας απέναντι στη πόλη, στο βαθμό που έχουμε καταφέρει αυτά τα οκτώ χρόνια να την προβάλλουμε σε όλη τη χώρα, λειτουργώντας ένα από τα 3-4 μεγαλύτερα Κοινωνικά Φροντιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα, να κάνουμε μία τέτοια προσφορά αλληλεγγύης, ξαναλέω θετικά δυσανάλογη ως προς την πόλη μας, και να πω ότι ήδη 4 κοινωνικά φροντιστήρια υπάρχουν στην Ελλάδα που έχουν δημιουργηθεί με την καθοδήγηση την δική μας».

Ο κ. Αθανάσουλας μίλησε και για την δύσκολη και περίεργη χρονιά που μόλις ξεκίνησε λόγω της πανδημίας, τονίζοντας ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 28 εθελοντές εκπαιδευτικοί ωστόσο απαιτούνται και άλλοι για να  μπορέσουν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερα παιδιά. «Αναγκαστικά η μη προσέλευση, ακόμα, κάποιων εθελοντών θα μας κάνει να μην δεχτούμε άλλα παιδιά. Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις μαθημάτων στην Α` και Β` Λυκείου που δεν θα τα δεχτούμε γιατί δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που καταγγέλλουμε, δηλαδή μαθήματα σε τμήματα με πάνω από 15 μαθητές. Είμαστε περήφανοι, φιλοξενούμε και φέτος και βοηθάμε παιδιά εκτός από τον Δήμο Πύργου, από τον Δήμο Ήλιδας, από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, από το Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και από τον Δήμο Ζαχάρως. Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν» κατέληξε ο κ. Αθανάσουλας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος