FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν το έργο και τη διαδρομή του Μητροπολίτη Ηλείας Αντώνιου σε εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας

Ημερομηνία: 26-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Στο Πάνθεον των λογίων και διανοουμένων του 20ου αιώνα!

 

Με κύριο στόχο την ανάδειξη της ζωής και του έργου του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Αντωνίου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, πραγματοποίησε μια εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Αρχιμανδρίτης και Διδάκτωρ θεολογίας Δαμασκηνός Πετράκος αναφέρθηκε στην ιερατική ζωή του Μητροπολίτου, στο επαναστατικό του ταπεραμέντο, στο ρόλο του στο στρατό, στην διαμάχη που είχε κατά καιρούς με τον τοπικό Τύπο, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το νόμο. Αναφορά έγινε επίσης και στην ουσιαστική συμμετοχή που είχε στο Μακεδονικό Μέτωπο, την Μικρασιατική Εκστρατεία, στο διάστημα της ιταλικής και γερμανικής κατοχής αλλά και στην αντίσταση κατά των κατακτητών.

Στη συνέχεια η Γιολάντα Αποστολοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ανέγνωσε ένα διάγγελμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Αντωνίου  προς το λαό της Πελοποννήσου και ακολούθησε η Βάσω Παπανδρέου με την ανάγνωση κάποιων από τις σημειώσεις του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εκδήλωση, ο Μητροπολίτης Αντώνιος τοποθετείται «στο Πάνθεον των λογίων και διανοουμένων του 20ου αιώνα».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος , ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, η αντιδήμαρχος Πύργος Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Πύργος – Έργο Πολιτών» και «Όραμα Δημιουργίας» και υποψήφιοι δήμαρχοι, Αντώνης Καράμπελας και Γιάννης Αργυρόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Καννής, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρύφωνας Αθανασόπουλος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Π.Ε.Θ Ηλείας Νικόλαος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος του συνδέσμου Πολεμιστών – Τραυματιών Κύπρου 1974 ν. Ηλείας Θανάσης Δαμασκόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αθανάσουλας, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος