FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τον εθνομουσικολόγο Π. Κουνάδη

Ημερομηνία: 07-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

 

kounadis-ekdilosi

Με επιτυχία το αφιέρωμα στους Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Γαστούνη

Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου Γαστούνης η εσπερίδα με τίτλο: «ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ», μια αναδρομή στα τραγούδια της καθ’ ημάς Ανατολής. Η εκδήλωση ήταν ένα αφιέρωμα στους μικρασιάτες πρόσφυγες, όχι μόνο της Γαστούνης αλλά και όλης της Ηλείας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Κουνάδης, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας λαογράφος της μουσικής, ένας επιστήμονας με πλούσιο βιογραφικό. Ο Παναγιώτης Κουνάδης έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Μικρασιάτικο και το ρεμπέτικο τραγούδι και μάλιστα το αρχείο του είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Ελλάδα και πάνω σε αυτό κάποιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν ασχοληθεί για να κάνουν τις εργασίες τους. Το Εθνομουσειολογικό του είναι γνωστό, αποτελεί εθνικό κεφάλαιο καθότι τεκμηριώνει και ερμηνεύει τον ελληνικό μουσικό πολιτισμό και συμβάλει στη διάδοσή του. Να σημειώσουμε όπως ειπώθηκε κιόλας στην εκδήλωση, ότι το έργο του δεν αφορά μόνο στον Ελληνικό πολιτισμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, το ρεμπέτικο, αλλά όλο τον Ελληνικό μουσικό πολιτισμό.

Τον κ. Κουνάδη προλόγισαν και αναφέρθηκαν στο έργο του οι προσωπικοί του φίλοι  κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλείας – πρώην Υπουργός Πολιτισμού και ο καθηγητής Τάκης Σπυρόπουλος. Ο κ. Τζαβάρας εκτός των άλλων έχει σημαντική προσφορά στη διαχείριση του αρχείου του κ. Κουνάδη.

kounadis-ekdilosi2

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά παραδοσιακή ορχήστρα, αποτελούμενη από τους κ.κ. Α. Παρίση, Κ. Mπαφατάκη, Β. Λάγιο, Κ. Κουνανή, τους ερμηνευτές Δήμητρα Τσατσού και Δημήτρη Καρνέζο & τη μικρή Κωνσταντίνα  Γερακίδη, που απέδωσε υπέροχα μικρασιάτικα τραγούδια.

Τιμητική πλακέτα στον εθνομουσικολόγο κ. Π. Κουνάδη για την προσφορά του στη συλλογή και καταγραφή της ελληνικής μουσικής απένειμε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξιος Καστρινός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος